ISADEPÄEV | Kõik issi lemmikud ühel hommikusöögilaual koos!

Retsept ja fotod: Ragne Värk, 6. november 2019

Ärka sel pühapäeval varakult, kutsu lapsed appi ja valmistage üheskoos papsile üks vinge ning meeldejääv hommikusöök!

Kosutav ahjuomlett

  • 4 muna
  • 200 g kodujuustu
  • soola, pipart
  • 50 g singikuubikuid
  • 50 g riivitud juustu

Pane munad ja kodujuust kannmikserisse. Lisa maitseks soola ja pipart ning surista ühtlaseks. Vala munasegu võiga määritud vormi (ära väga suurt vormi võta). Lisa singikuubikud ja küpseta 225kraadises ahjus 15–20 minutit.
Viis minutit enne küpsemise lõppu raputa peale riivjuust.

Tõeliste meeste juustusaiad

  • 8–12 peekoniviilu
  • 4 saiaviilu
  • toasooja võid
  • sulatatud juustu Merevaik
  • 4 juustuviilu
  • salatilehti
  • tomativiile
  • soola, pipart
  • tüümiani

Prae peekon pannil mõlemalt poolt krõbedaks. Tõsta taldrikule nõrguma. Määri saiaviilud mõlemalt poolt võiga ja prae samal pannil ühelt poolt kuldseks. Pööra viilud ümber ja määri praetud pooltele sulatatud juust. Lao peale juustuviilud. Lase saiadel pannil kaane all küpseda juustu sulamiseni. Tõsta taldrikule, kata salatilehtede ning tomativiiludega ja raputa üle soola-pipraga. Kõige lõpuks kata võileib peekoniribadega. Kaunista maitserohelisega.

Ülilihtsad kohupiimakorbid

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • lahtiklopitud muna (pealt määrimiseks)
  • meelepäraseid marju (serveerimiseks)
  • Kohupiimatäidis:
  • 200 g terakohupiima
  • 2 sl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 sl nisujahu

Kasuta valmis rullitud tainast. Kui see pole võimalik, rulli tainas õhukeseks.
Vormi suurema klaasi abil 10 ringi. Aseta need ahjuplaadile. Tee pisut väiksema piparkoogivormi abil tainaringidesse sisselõige (ilma tainast täielikult läbi lõikamata). Võid sisselõike teha ka noa abil, oluline on, et välisäär ei jääks liiga paks!
Sega kokku täidis ja tõsta lusikaga tainaringidesse. Määri ääred munaga. Küpseta pirukaid pöördõhurežiimil 15 minutit. Võta ahjust, lase pisut jahtuda ja serveeri marjadega.

Magus ja kreemine

  • 250 g Kreeka jogurtit
  • 75 g kondenspiima
  • 0,5 küpset pirni
  • 2 sl krõbedat müslit
  • 1 sl röstitud mandlilaaste või pähkleid
  • marju (soovi korral)

Sega omavahel Kreeka jogurt ja kondenspiim. Tõsta segu taldrikule. Lõika pirnist hästi õhukesed viilud ja laota jogurtisegule. Raputa üle müsli ja mandlilaastudega. Lisa marjad ja serveeri.

Tõeline vitamiinilaks

  • 4 apelsini
  • 1 greip
  • 2 õuna

Koori apelsinid ja greip. Valmista kõikidest komponentidest mahlapressi abil värske mahl.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?