Romaani kapsas

Retsept ja foto: Ragne Värk, 29. jaanuar 2020

Dekoratiivse välimusega Romaani kapsas arvatakse olevat lillkapsa ja brokoli ristand. Seda nimetatakse ka püramiid- või minarettkapsaks, samuti on paljudele tuttav see romanesco kapsa nime all. Võrreldes lillkapsaga on selle köögivilja tekstuur krõmpsuvam ja maitselt mahedam. Vili sisaldab rohkelt antioksüdante, kiudaineid ja C-vitamiini.

Romaani lillkapsast kasutatakse toiduvalmistamisel sarnaselt lillkapsa ja brokoliga, kuid meeles tuleb pidada, et keetes pehmeneb see palju kiiremini.
Poest ostes vali tugeva ja tiheda pea ning erksa värvusega köögivili, millel pole plekke. Samuti jälgi, et selle lehed oleksid rohelised.

Proovi nii!

Juustukastmes Romaani kapsas

Mitmele: kahele
Valmistamisaeg: 20 min

  • 1 Romaani kapsas
  • soola, pipart
  • 100 g suitsupeekonit
  • 1 dl kohvikoort
  • 100–150 g sulatatud juustu
  • 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
  • 1–2 tl hakitud tilli
  • 1–2 sl riivitud parmesani

Murra kapsas õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees valmis. Kapsas ei tohi jääda ebameeldivalt pehme, pigem õrnalt krõmps! Kui võimalik, pane soolaga maitsestatud õisikud valmima aurutisse.
Vahepeal valmista kaste. Kuumuta koor postis keemiseni, lisa sulatatud juust. Sulatatud juustu kogus oleneb sellest, kui paksu ja kreemjat kastet soovid. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga, sega juurde till.
Lõika peekon tükkideks ja prae pannil krõbedaks.
Tõsta õisikud alusele, nirista üle kastmega ja tõsta peale peekon. Raputa üle parmesaniga ja lisa maitseks musta pipart.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?