Mida hakata pihta yuzuga?

Retsept ja foto: Umami.ee, 11. detsember 2019

Yuzu ehk juunosidrun on Hiinast pärit tsitruseline. Maitselt unikaalne, uskumatult aromaatne ja ühteaegu nii hapukas, mõrkjas kui ka magus. Vili meenutab välimuselt väikest kortsus koorega greipi ja arvatakse, et yuzu ongi tekkinud metsiku hapu mandariini ja sidruni ristumisel.Yuzu’t süüakse harva puuviljana. Ent Jaapani ja Korea köögis kasutatakse selle aromaatset koort sarnaselt sidruniga. Sellest tehakse marmelaadi, seda kasutatakse küpsetistes, magustoitudes teejookides, kala ning teiste toitude maitsestamisel.Yuzu’t võid leida nii koore kui ka mahlana veebipoest Umami.ee.

Yuzu-võieSidrunivõie ehk lemon curd on paljudele teada. Kui sul aga leidub kodus yuzu-mahla, saab sellest lihtsasti valmistada yuzu curd’i. See võie on suhkruvaba ja magustatud steeviaga. Kui soovid, võid selle asemel kasutada ka tavalist valget suhkrut.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?