VÄÄRT IDEED! 4 soovitust söödavate kingituste valmistamiseks

Fotod ja retseptid: Ragne Värk, 11. detsember 2019

Söödavast kingitusest paremat ei ole. See ei jää kapinurka tolmu koguma ja leiab alati kiiret kasutust. Pakume välja neli lihtsat kingiideed, mis sobivad eriti hästi magusasõpradele.

Müslituutud
Gluteenivabale röstitud toortatrale on seltsiks lisatud sulašokolaadi ja ohtralt erinevaid lisandeid. Kinkimiseks pista müsli purki, paberkotti või -tuutusse. Kirjuta juurde ka soovitus, et müsli on parim piima või jogurtiga, ent sobib ideaalselt ka smuutikausi katteks.

Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 20 min

  • 300 g toortatart
  • 40–50 g piimašokolaadi (võid poole kogusest asendada ka tumeda šokolaadiga)
  • 2 sl seemneid
  • 2 sl rosinaid
  • 2 sl külmkuivatatud marju
  • 2 sl hakitud pähkleid
  • 2 sl kookoslaaste või -helbeid

Rösti toortatart mõni minut kuumal kuival pannil (tee seda mitmes jaos). Sulata šokolaaditükid veevannil ja sega seejärel kokku röstitud toortatraga. Lisa ülejäänud ained, sega läbi ja lase jahtuda!

Kakaopurgike
Kakaopurgike on täidetud magusa kakaopulbriga, purustatud Marianne kommide ja vahukommidega. See kink rõõmustab iga kakaosõpra!

Kogus: ühele
Valmistamisaeg: 10 min

  • magusat kakaopulbrit
  • Marianne komme
  • vahukomme

Täida pisike purgike poolenisti kakaopulbriga. Ülejäänud pool täida purustatud Marianne kommide ning tükeldatud vahukommidega. Ongi valmis!

Lumememmedest pulgakommid
Pisukese nokitsemise järel valmivad pulgakommid on eriti meeltmööda kingitus lastele. Tore idee ka päkapikusussi sisse peitmiseks!

Valmistamisaeg: 30 min

  • vahukomme
  • sulatatud tumedat šokolaadi
  • külmkuivatatud mustikaid ja jõhvikaid
  • Oreo küpsiseid (mütsiks)
  • šokolaadikomme (mütsiks)
  • kummikomminööre

Otsi välja nii mitu grilltikku, kui palju lumememmesid valmistada soovid. Määri grilltikkude see osa, kuhu paned vahukommid, kergelt võiga kokku. Nii saad vahukomme hõlpsamini varda otsa lükkida.
Tee nüüd sulašokolaadiga vahukommidele nööbikohadele šokolaaditäpid ja kinnita täpikestele «söed» ehk külmkuivatatud mustikad. Ka silmadeks kinnita samal viisil mustikad, ninaks aga jõhvikas. Suu tee šokolaadiga. Poolita Oreo küpsised ja eemalda valge täidis. Kinnita šokolaadi kasutades poolik küpsis mütsiks. Selle peale «kleebi» samal moel šokolaadikomm. Kõige viimasena seo salliks kummikomminöör.

Maitsesuhkur
Niimoodi valmistatud maitsesuhkrut võib kingisaaja kasutada besee valmistamisel, lisada katteks magusatele pirukatele, kookidele, küpsistele või brüleekreemile.

Mitmele: ühele
Valmistamisaeg: 40 min

  • 2 tl meelepärast marjajahu
  • 2 tl sidrunist pressitud mahla
  • 200 g suhkrut

Sega omavahel pastaks marjajahu ja sidrunimahl. Lisa suhkur ja sega, kuni saad ühtlase tooni. Laota värvitud suhkur ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata teise küpsetuspaberiga ja kuivata suhkrut ahjus 75 kraadi juures 30–35 minutit. Seejärel sega, et tükid kaoks. Lase jahtuda. Seejärel tõsta maitsesuhkur purki.
Kui soovid lillat suhkrut (pildil), kasuta mustikajahu. Astelpaju annab aga oranži ja maasikas roosa tooni.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?