KÖÖGITÄHESTIK: okonomiyaki – põnev Jaapani pannkook, millele kuhjata kõike maitsvat

Ragne Värk , 18. märts 2020

Nii kutsutakse jaapanipäraseid soolaseid pannkooke, mis erinevad meie harjumuspärastest pannukatest ikka päris palju. Nimelt on okonomiyaki üheks peamiseks komponendiks kapsas, mida küpsetatakse pannil koos teiste roa komponentidega. Sõna okonomi tähendab eesti keeles «kuidas sulle meeldib» ja yaki on tõlkes «küpsetama».

Jaapanlaste pannkook on pigem nagu pitsapõhi, mille peale sobib kuhjata meelepäraseid lisandeid: peekonit, juustu, värsket kraami, kastet ja muud sellist. Tihti kutsutaksegi seda ka Jaapani pitsaks. Kapsana on soovitatav kasutada Hiina kapsast või varajast peakapsast. Kapsa peab kindlasti hästi peeneks lõikama (peakapsa puhul võib pool isegi riivida), sest muidu ei pruugi pannkoogi komponendid omavahel korralikult siduda.

Valmistamisaeg: 30 minutit
Kogus: kaks suurt pannkooki

Tee nii!

  • 250 g Hiina kapsast
  • suur peotäis rohelist sibulat
  • 2 muna
  • 2 sl heledat sojakastet (light soy sauce)
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl vett

Lõika kapsas hästi peeneteks ribadeks. Haki roheline sibul. Sega kõik komponendid omavahel ja lase paar minutit seista. Kõige parem on segada kätega.


Kuumuta pannil õli ja pane pool kapsatainast pannile keskmisele kuumusele küpsema. Jaota pannilabidaga tainas laiali nii, et pannkook ei jääks liiga paks. Küpseta kuni kuldpruuni värvuse saavutamiseni. Seejärel pööra pannkook ettevaatlikult ümber ja küpseta ka teiselt poolt valmis. Serveeri kuumalt koos meelepäraste lisanditega.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?