MÕNULE HOMMIKUSÖÖGI SELTSIS: toitev ja maitsev eine tagab tegusa päeva

Ragne Värk, 12. veebruar 2020

Kui sul juhtub mõnel hommikul olema aega pisut kokata ja seejärel ka hea toidu seltsis mõnuleda, katseta kindlasti neid retsepte.

Pannkoogid kalamarja ja sidrunise kastmega

undefined (Ragne Värk)


Kõlab peenelt, kas pole? Ja maitseb samamoodi. Lisa tainale ka pisut tatrajahu, see annab lõpptulemusele mõnusat maitset ja tekstuuri. Sedasorti pannukad sobivad serveerimiseks just soolasemate lisanditega.

Mitmele: neljale
Valmistamisaeg: 20 min

  • 100 g nisujahu
  • 1 sl tatrajahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 1 tl soodat
  • 200 g keefirit
  • 1 muna

Kaste:

  • 200 g Kreeka jogurtit
  • 50 g marineeritud kurki
  • 1 tl sidruni riivitud koort
  • soola, pipart, suhkrut
  • Serveerimiseks:
  • kalamarja
  • wakame-vetikat
  • maitserohelist

Sega kuivained omavahel. Lisa keefir ja muna ning sega ühtlaseks tainaks. Küpseta pannil õlis pisikesed teelusikapannkoogid. Kastme valmistamiseks haki kurk hästi peeneks. Sega kõik ained omavahel kokku ja maitsesta. Serveeri pannkooke kastme, kalamarja, wakame ja maitserohelisega.

Juustuvahvlid praemunaga

undefined (Ragne Värk)


Laisa inimese vahvlite puhul pole vaja tainast kokku segadagi, maitsvad juustuvahvlid valmivad pärmi-lehttainast umbes 5 minutiga. Toidu valmistamiseks vajad paksude vahvlite küpsetajat.

Mitmele: neljale
Valmistamisaeg: 20 min

  • 400 g ehk 4 ristkülikukujulist pärmi-lehttainaplaati
  • 4–8 juustuviilu
  • Serveerimiseks:
  • 4 muna
  • soola, pipart
  • 8 viilu prosciutto-sinki
  • rukolasalatit
  • kirsstomatit
  • maitserohelist (näiteks murulauku)
  • oliiviõli
  • sojakastet (soovi korral)

Kõige mugavam on vahvleid valmistada juba parajaks lõigatud tainaplaatidest. Kui neid poes pole, kasuta õhukeseks rullitud pärmi-lehttainast ning lõika see siis murdekohtadelt läbi.


Tõsta tainaplaadi ühele poolele juustuviil(ud) ja kata teise poolega (nüüd tekib sul tainaruut). Toimi samamoodi ka teiste tainaplaatidega. Küpseta tainaruudud vahvlimasina vahel kuldpruuniks. Suru masin kindlasti korralikult kinni!
Vahepeal prae pannil munad, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri valminud vahvleid praemunade, prosciutto-singi, rukolasalati ja kirsstomatitega. Raputa üle maitserohelisega ja nirista peale pisut oliiviõli ning sojakastet.

Tatrakauss peekoni ja omletiga

undefined (Ragne Värk)


Toitev ja maitsev hommikusöök, mis sobib söömiseks ka lõunasel ajal.

Mitmele: neljale
Valmistamisaeg: 30 min

  • 200 g (toor)tatart
  • 150 g (suitsu)peekonit
  • peotäis rukolalehti
  • 6 kirsstomatit
  • 4 sl Kreeka jogurtit
  • soola, pipart
  • Omlett:
  • 4 muna
  • 4 sl kohvikoort
  • soola, pipart

Keeda tatar soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta. Tükelda peekon ja prae pannil krõbedaks. Omleti valmistamiseks sega komponendid omavahel, maitsesta. Küpseta suurel pannil omlett mõlemalt poolt kuldseks. Tükelda väiksemaks.


Sega nõrutatud tatrale juurde praetud peekon ja omlett. Lisa rukolalehed ja poolitatud kirsstomatid. Jaota roog taldrikutesse. Lisa Kreeka jogurt ning raputa peale pisut soola ja pipart. Soovi korral võid peale niristada ka veidi oliiviõli.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?