KÖÖGITÄHESTIK | Kuidas teha falafele?

Ragne Värk, 15. jaanuar 2020

Kikerhernestest, küüslaugust ja värsketest ürtidest valmistatud kotletikesed on pärit küll Lähis-Idast, ent on tänavatoiduna kuulsad ja armastatud üle maailma. Kuna falafelides puuduvad loomsed komponendid, on need tõhusa kõhutäitja ja lihaasendajana tähtsal kohal ka taimetoitlaste menüüs, sest sisaldavad rohkelt rauda, valku, süsivesikuid ja kiudaineid.

Traditsiooniliselt küpsetatakse falafele õlis, tänu millele tekib neile ümber krõbe koorik ja säilib pehme sisemus. Tervislikum on neid valmistada aga pannil praadides või ahjus. Kasuta kindlasti kuivatatud kikerherneid, sest purki pistetud keedetud kikerhernestega ei jää lõpptulemus nii maitsev.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?