KOOKOSPIIM TOOB HEA MAITSE! Valmista kalahautist, pajarooga ja kooki

Ragne Värk, 15. jaanuar 2020

Kookospiim on toiduvalmistamisel väärt abimees, kuna lisab roale maitset ja kreemisust. Lisaks on kookospiim suurepärane laktoosivaba asendus neile, kes lehmapiima tarbida ei saa.

Kiire kalahautis 

Kalahautis (Ragne Värk)

Mõnusalt kreemjas ja kergelt vürtsikas roog, mis sobib serveerimiseks nii riisi, tatra, kinoa kui ka nuudlitega. Toit on laktoosi- ja gluteenivaba.

Kogus: 4-le
Valmistamisaeg: 15–20 minutit

  • 1 sl ingverit (tükeldatuna)
  • 0,5 sibulat (hakituna)
  • 500–600 g valge kala fileed
  • 2 tl paprikapulbrit
  • 0,5 tl Cayenne’i pipart
  • soola, pipart
  • 1 purk purustatud tomateid
  • 200 g kookospiima
  • 1 sl peterselli (hakituna)
  • 1 sl sidrunist pressitud mahla

Kuumuta pannil õlis ingver ja sibul. Lisa tükeldatud kalafilee. Pruunista kalatükke mõni minut. Maitsesta paprikapulbri, Cayenne’i pipra ja soola-pipraga. Vala pannile purustatud tomatid ja kookospiim. Lase roal madalal kuumusel umbes 10 minutit podiseda. Kui kala on küps, sega juurde petersell ja sidrunimahl. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

Lihtne riisipada kana ja köögiviljadega

Riisipada (Ragne Värk)

Karrise pajaroa teeb eriliseks lihtne valmistusviis. Kõik valmib ühel suurel pannil, seega pole vaja muretseda lisandite pärast! Toit on laktoosi- ja gluteenivaba.

Kogus: 4-le
Valmistamisaeg: 30 minutit

  • 2 suuremat küüslauguküünt
  • 500 g kanafileed
  • 1 punane paprika
  • 1 kollane paprika
  • soola, pipart
  • 1 sl karripulbrit
  • 1 tl kurkumit
  • 3 sl hakitud tilli
  • 250 g kookospiima
  • 1 dl vett
  • 100 g riisi
  • 2 peotäit külmutatud aedube

Kuumuta pannil pisut õli ja lisa sellesse hakitud küüslauguküüned ning paprikaviilud. Kuumuta minutijagu ja tõsta pannile tükeldatud kana. Pruunista kergelt. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa segades karri, kurkum ja till. Vala pannile kookospiim, vesi ja lisa riis. Lase toidul madalal kuumusel kergelt podisedes kaane all 20 minutit valmida. Vajadusel lisa täiendavalt vett. Umbes 5 minutit enne valmimist sega juurde aedoad. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

Eriline kookospiimakook

Kookospiimakook

Kui sulle meeldib kookose maitse, peaksid seda kooki kindlasti proovima. See suisa pakatab kookosest.

Kogus: 10–12 viilu
Valmistamisaeg: 1 tund

Põhi:

  • 400 g muretainast

Täidis:

  • 250 g kreemjat kookospiima
  • 100 g kookoshelbeid
  • 125 g suhkrut
  • 4 muna
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 0,5 sidrunist pressitud mahl
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 1 sl maisitärklist
  • 4 sl piima

Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks ja vooderda sellega lahtikäiva koogivormi (Ø 22–23 cm) põhi ning ääred. Pane täidise seitse esimest komponenti kannmikserisse ja surista minutijagu. Sega omavahel tärklis ja piim ning lisa ülejäänud täidisele. Mikserda ühtlaseks. Küpseta kooki 175 kraadi juures 45 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda.

Millist kookospiima kasutada?

  • Jälgi kindlasti pakendit, et kookospiim ei sisaldaks ebavajalikke lisaaineid.
  • Soovitatav on kasutada kreemjamat kookospiima, seetõttu otsi pakendilt märget «Extra smooth».
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?