Wakame-vetikas

Retsept ja foto: Ragne Värk, 20. november 2019

Viimasel ajal on aina populaarsemaks muutumas wakame-vetikas, mida leiab hõlpsasti kaupluste kalalettidest. Wakame on mere köögivili ehk söödav merevetikaliik.

Õrna tekstuuri ja kergelt magusa maitsega vetikas on oluline komponent Jaapani ja Aasia köökides. Seda võib kasutada suppides, salatites, võileibadel, vrappides või burgerites. Hästi sobitub wakame ka riisi, pasta, köögiviljade, kala ja linnulihaga.
Wakame sisaldab ohtralt kaltsiumi, samuti arvestatavas koguses magneesiumi, joodi, rauda ja vitamiine. Väidetavalt aitab see vetikas põletada ka rasvu ja tugevdada juukseid ning küüsi.

Rikkalik hommikupuder

Kogus: kahele
Valmimisaeg: kuni 10 minutit

  • 5 dl puljongit
  • 2 dl Helen Helde pudruhelbeid kõrvitsaseemnete ja vinnutatud lihaga
  • 2 sl sojakastet
  • 2-4 tl seesamiõli
  • 2 sl röstsibulat
  • 2 sl wakame-vetikasalatit

Kuumuta puljong potis keemiseni, lisa pudruhelbed ja lase keskmisel kuumusel 2–3 minutit podiseda. Lülita pliit välja ja lase pudrul kaane all mõni minut maitsestuda. Jaga puder kahte kaussi. Piserda peale sojakaste ja seesamiõli. Lisa katteks röstsibulahelbeid ja wakame-vetikat.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?