MÄLUMÄNG | Testi, kui hästi tunned täna sünnipäeva tähistavat Merle Jäägerit

Naisteleht, 16. oktoober 2019

1. Kui vanaks Merle Jääger 19. oktoobril saab?

a) 54

b) 55

c) 56

2. Millist pseudonüümi ta kasutab?

a) Merca

b) Merka

c) Mürka

3. Merle Jääger on sündinud Tallinnas, aga tema juured on …

a) Võrumaal

b) Petserimaal

c) Setumaal

4. Millise nimega talus ta koos elukaaslase Imrega elab?

a) Kõlgusõaro

b) Küllätüvä

c) Kelleküla

5. Mis on tema tütre nimi?

a) Odert

b) Ode

c) Oya

6. Sama nime kandis ka Merle Jäägeri …

a) ema

b) vanaema

c) vanavanaema

7. Mis aastal ilmus Merle Jäägeri esimene luulekogu?

a) 1989. aastal

b) 1993. aastal

c) 1997. aastal

8. Aastail 1999–2000 tegi ta midagi, mis pole praegugi naiste seas väga levinud. Mida nimelt?

a) Läbis vabatahtlikult ajateenistuse

b) Kõndis jalgsi Tartust Riiga

c) Reisis Põhja-Koreas

9. Millise raamatu kirjutas ta vastukajaks Olavi Ruitlase raamatule «Naine»?

a) «Mees»

b) «Avameelselt meestest»

c) «Naised»

10. Millises filmis ta setu rahvalaulik Taarkat mängis?

a) «Taarka»

b) «Malev»

c) «Johannes Pääsukese tõeline elu»

Vastused 1. a); 2. a); 3. c); 4. a); 5. b); 6. c); 7. a); 8. a); 9. a); 10. c)

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?