Sügismaitsed purki! Kõrvitsa-jõhvikamoos

Retsept ja foto: Ragne Värk, 16. oktoober 2019

Mahlastest sügisandidest keedetud moos on põnev kooslus toredatest sügismaitsetest, millele lisab jahedale ajale paslikku maitsenüanssi kaneel.

Kogus: 2 purki moosi

Valmistamisaeg: 30–40 minutit

  • 500 g kõrvitsatükke (puhastatud ja kooritud kogus)
  • vett
  • 250 g jõhvikaid
  • 2 kaneelipulka
  • 200 g suhkrut

Pane kõrvitsatükid potti. Lisa nii palju vett, et põhi oleks kergelt kaetud. Lase segul keema tõusta ja alanda siis kuumust.

Pane potti ka jõhvikad ja kaneel. Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades mõnikümmend minutit ehk ühtlase segu saamiseni. Kui vesi aurustub, lisa seda juurde, muidu kõrbeb hoidis põhja. Kui moos on ühtlaseks keenud, sega juurde suhkur. Lase sel hoidisesse sulada. Tõsta kuum segu steriliseeritud purkidesse.

Säilita

Korralikult puhastatud purkides säilib moos jahedas mitu kuud.

Kasuta

Paku hoidist nagu teisigi magusaid moose – pannkookidega, pudru peal, määrdena saial. Sobib hästi kasutamiseks ka kookides, tortides ja teistes küpsetistes.

Proovi ka nii

Pane peale kaneelipulga potti ka teisi maitseandjaid: vürtsitera, nelki, kardemoni ja/või aniisi. Nii valmib põnev jõulumekiga hoidis.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?