SAMM-SAMMULT | Ära kuluta „hiinakas“ raha ja närve, tee maitsev apelsinikana ise!

Ragne Värk, 20. jaanuar 2021

Apelsinikastmes krõbekana on kodus väga lihtne valmistada. Parima lõpptulemuse saavutamiseks tuleb siiski teatud põhitõdetest kinni pidada.

Valmistamisaeg: 30 min + marineerimisaeg vähemalt 15 minutit
Kogus: 3−4-le

Serveeri kõrvale riisi, vokitud köögivilju, muna- või riisinuudleid!

  • 500−600 g kanakintsuliha
  • 3 sl maisitärklist

Marinaad:

  • 2 sl õli
  • 0,5 tl soola
  • 1 muna
  • 2 tl riivitud ingverit

Kaste:

  • 1 apelsini riivitud koor
  • 1,5 apelsini pressitud mahl (1,5 dl)
  • 3 sl riisiäädikat
  • 1 sl sojakastet
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 1 sl maisitärklist

Praadimiseks:

  • õli
  • 3 küüslauguküünt (hakituna)
  • 2 sl rohelise sibula valget osa (hakituna)

Serveerimiseks:

  • 1−2 tl seesamiseemneid
  • 1−2 tl rohelist sibulat

Tee nii!
1. Lõika kanaliha väiksemateks (suupärasteks) tükkideks. Kana asemel võid kasutada ka kalkunikintsuliha. Ära asenda kintsuliha rinnatükkidega, kuna viimasega ei jää lõpptulemus nii mahlane.


2. Sega kausis kokku marinaad. Tõsta sellesse kanalihatükid ja sega korralikult, et kõik lihatükid saaksid marinaadiga kaetud. Marineeri liha vähemalt 15 minutit. Parima tulemuse saad, kui lased lihal maitsestuda tunnijagu.


3. Vahepeal sega kõik kastme koostisosad omavahel ühtlaseks seguks.


4. Tõsta marinaadis seisnud kanaliha taldrikule. Eemalda üleliigsed ingveritükid, kuid ära patsuta liha kuivaks. Nii haakub maisitärklis kanaga paremini kokku ja roog jääb soovitud tekstuuriga. Lisa taldrikule maisitärklis. Ära asenda seda kartulitärklise, maisi- või nisujahuga! Sega läbi. Kogu liha peab olema kaetud ühtlase maisitärklise kihiga.


5. Vala pannile õhuke kiht õli, kuumuta. Tõsta kuuma õli sisse maisitärklisega kaetud lihatükid. Vajadusel prae kanaliha kahes osas.


6. Küpseta kana aeg-ajalt segades valmis. Tõsta valminud lihatükid pannilt.


7. Pane samale pannile hakitud küüslauk ja sibul ning kuumuta läbi. Vajadusel võid lisada sortsukese õli.


8. Vala pannile eelnevalt valmistatud kaste. Kuumuta paksenemiseni.


9. Lisa kana. Sega lihatükid korralikult kastmega läbi. Raputa lihale seesamiseemneid ja rohelist sibulat. Serveeri!

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?