Eesti veinikambri perenaine: tänavune käsitööveinide menumekk on ebaküdoonia

Martiina Põder, Naisteleht, 23. detsember 2020

Järvamaal Valgma külas asuva Hindreku talu veinikambri jookide valik on lõpmata suur, üks parem ja erilisem kui teine. Neid seob üks ühine nimetaja – need kõik on valminud Eesti veinitaludes.

Eesti veinikambri perenaine Tuuli Klementa kõneleb, et kohalikud käsitööveinid on viimaste aastatega läbi teinud tohutu arengu. Kui varem piirdus Eesti veinikultuur kööginurgas mulksuvate «õunaussidega», mis sageli kõhu lahti ja pea lolliks tegid, siis tänapäeval on veinitaludes kasutusel maailmatasemel kääritusmeetodid ning tehnoloogiad.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte tasuta
Oled juba lugeja?