HEA IDEE: Tähista eggnog’i-päeva!

Ragne Värk, 23. detsember 2020

Peale jõululaupäeva tähistatakse Ameerikas 24. detsembril ka koduse munalikööri- ehk eggnog’i-päeva. Joogi ajalugu läheb tagasi 18. sajandisse, mil seda teadaolevalt ravimina kasutati. Tänapäeval on populaarse rüüpe kõrghooaeg just jõulupühade ajal.

Rikkaliku maitse ja kreemja tekstuuriga kuulus pühadejook koosneb munadest, piimast, maitseandjatest ning kindlasti rummist. Selle valmistamine on vägagi lihtne ja lõpptulemuse saad maitseandjate ning rummiga timmida enda maitsemeelte järgi paika. Soovi korral võid poole piimakogusest asendada koorega, nii saavutad veelgi tummisema ja täidlasema tekstuuri.

Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 20 minutit

  • 2 muna
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • näpuotsatäis jahvatatud muskaatpähklit
  • näpuotsatäis kaneeli
  • 4 dl täispiima
  • u 4−6 cl rummi

Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Lisa segades vanillsuhkur, muskaatpähkel ja kaneel. Kuumuta piima potis keskmisel kuumusel. Nirista sellele juurde munasegu. Vispelda korralikult, et segu tükki ei läheks. Kuumuta, kuni segu on natuke paksenenud. Tõsta tulelt ja sega sisse rumm. Tõsta segu külmkappi ja hoia seal jahtumiseni.
Serveerimisel võid panna peale sortsu vahustatud koort ja raputada üle kaneeliga.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?