VIIMASE MINUTI JÕULUROAD | Täidetud munad tilli ja suitsulõhega, isevalmiv ahjuliha ja magus jõuluvorst

Ragne Värk, 23. detsember 2020

Tublidel perenaistel on kõik jõululaua road kindlasti juba välja nuputatud. Aga kui midagi oleks veel justkui puudu, vaata meie soovitusi.

Täidetud munad värske tilli ja suitsulõhega
Hea ja kindel valik. Valmivad kiirelt ja passivad imehästi eelroaks!

Täidetud munad (Ragne Värk)

Kogus: 12 tk
Valmistamisaeg: 30 minutit

  • 6 keedetud muna

Täidis:

  • keedetud munade munakollaseid
  • 2 sl sulatatud juustu
  • 2 sl hakitud tilli
  • soola, pipart

Kate:

  • tilli
  • suitsulõheviile
  • roseepipart

Koori ja poolita munad. Eemalda munakollased ja tõsta kaussi. Lisa sulatatud juust, peeneks hakitud till ja maitse järgi soola ning pipart. Püreesta ühtlaseks seguks. Täida munapoolikud saadud seguga. Lisa igale munale katteks suitsulõheviil ja raputa peale roseepipart. Kaunista tillioksaga. Hoia mune serveerimiseni jahedas.

Iseenesest valmiv ahjuliha
Jõululiha, mis valmib väga lihtsasti ja on seejuures eriti mahlane ning hõrk suutäis. Serveeri keedukartuli ja hapukapsaga!

Ahjuliha (Ragne Värk)

Kogus: 6−8-le
Valmistamisaeg: 10 minutit + küpsemisaeg

  • 1,5 kg seakaelakarbonaadi
  • soola, pipart
  • 1 sl mett
  • 2 sl kanget sinepit
  • 2 sl teriyaki-kastet
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sl võid

Maitsesta liha korralikult soola ja pipraga. Hõõru kätega peale mesi ja sinep. Tõsta liha ahjuvormi (vorm võiks olla täpselt paras, kindlasti mitte üleliia suur) ja piserda peale teriyaki-kaste. Tõsta peale poolitatud küüslauguküüned ja või.
Kata vorm kaanega, selle puudumisel fooliumiga. Küpseta liha 200 kraadi juures 20 minutit. Seejärel alanda kuumust 150 kraadini ja küpseta veel 2,5−3 tundi. Valminult peab liha olema hästi pehme. Ribasta liha kahvli abil. Sega liharibad kokku vormi tekkinud vedelikuga. Soovi korral võid kastet eelnevalt pannil madalal kuumusel paksemaks keeta ja siis lihaga kokku segada.

Magus jõuluvorst

Magus jõuluvorst (Ragne Värk)


Üllatusi täis jõuluvorst valmib biskviidist või koogist, mis koju seisma jäänud või hoopis pisut ebaõnnestunud. See maius sobib hästi jõululauale, aga ka kingituseks magusasõbrale.

Kogus: 10-le
Valmistamisaeg: 20 minutit + tahenemisaeg

  • 50 g piimašokolaadi
  • 400 g biskviiti või mõnda järelejäänud kooki
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 50 g kuivatatud puuvilju (hakituna)
  • 100 g võid (sulatatuna)
  • 100 g erinevaid kompvekke (hakituna)
  • näpuotsatäis kaneeli

Lisaks vajad:

  • tuhksuhkrut
  • nööri

Sulata šokolaad veevannil. Pudenda biskviit kaussi, lisa ülejäänud ained ja sega kõik ühtlaseks. Tõsta valminud segu toidukilele ja vormi vorstiks. Paki vorstike toidukilesse ja lase külmkapis vähemalt 6 tundi taheneda. Enne serveerimist raputa «vorst» üle tuhksuhkruga ja sõlmi ümber nöör. Head isu!

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?