TÄHISTA | Täna on vürtsika guacamole päev!

Ragne Värk, 11. november 2020

14. novembril tähistatakse seda päeva Ameerikas. Guacamole, mis tähendab tõlkes avokaadokastet, ongi peamiselt avokaadost valmiv püree, mis sobib hästi lisandiks salatitele, burgeritele, võileibadele, dipikastmeks või määrdeks.

Valmistamine on lihtne, kuid parima tulemuse saavutamiseks kasuta kindlasti võimalikult küpseid avokaadosid – siis on viljaliha pehme ja maitserohke. Võimalusel osta poest sildiga «ready to eat» avokaadosid. Nende puudumisel lase tooretel avokaadodel paar päeva kausis või veel parem paberkotis koos banaaniga küpseda! Viimane on hea nipp avokaadode küpsemise kiirendamiseks.

Valmistamisaeg: 10 minutit
Kogus: neljale

  • 4 küpset avokaadot
  • 1 sl punast sibulat
  • 0,5−1 tšillikaun
  • 4 sl värsket koriandrit
  • 2 sl sidrunist pressitud mahla
  • 2−4 sl oliiviõli
  • soola, pipart

Poolita avokaadod ja eemalda südamik. Kaabi viljaliha lusikaga kaussi. Haki sibul hästi peeneks, tükelda tšillikaun ja peenesta koriander. Lisa kõik ained avokaado viljalihale. Purusta segu kahvliga ühtlaseks massiks. Maitsesta ja serveeri.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?