KÖÖGIAABITS | Mis imeasjad on tapiokipärlid?

Retsept ja foto: Ragne Värk, 30. oktoober 2019

Võõramaise nimega toiduaine pole tegelikult midagi muud kui tärklis. Ainult et kui tavaliselt oleme harjunud kasutama tärklist, mis on valmistatud kartulist või maisist, siis sedapuhku on algmaterjaliks olnud Kirde-Brasiiliast ja Edela-Mehhikost pärit mugulvili maniokk.

Maniokk on koonusekujuline pruunika värvusega vili, mis on kartuli ja bataadi järel maailma tähtsamaid mugulvilju. Tihti nimetataksegi tapiokitärklist ka maniokitärkliseks.

Tapiokipärlid säilivad hästi ja seedivad organismis kergesti. Need on maitsetud ja gluteenivabad. Meie kaubanduses võib tapiokipärleid leida näiteks Selveri kauplustest või veebipoest Umami.ee.

Tapiokipärlitega saab imehästi toite paksendada ja neile omapärast tekstuuri tekitada. Soovitame pärlikesi kasutada erinevates magustoitudes, eriti kookospiima või mõnda muud taimepiima sisaldavates dessertides. Kui tekkis himu seda põnevat toiduainet katsetada, proovi näiteks tänast lihtsat pudingiretsepti.

Tapiokipuding

Valmistamisaeg: kuni 30 minutit

Mitmele: 4-le

  • 1 dl tapiokipärleid
  • 6 dl mandlipiima
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • vett
  • 50 g šokolaadi (valget või piimašokolaadi)

Pane tapiokipärlid, mandlipiim, sool ja vanillsuhkur potti ning lase segul keema tõusta. Alanda kuumust ja lase 15–25 minutit kergelt podiseda. Vispelda segu valmimise ajal tihedasti, kuna nii on lõpptulemus kreemjam.

Kui segu pakseneb liialt, lisa tunde järgi vett. Pärast pärlite klaasjaks muutumist sega sisse šokolaad. Lase sel ära sulada. Seejärel tõsta magustoit kaussidesse.

Serveeri jahtunult. Enne lauale andmist kaunista meelepäraselt.

Puding on gluteeni- ja laktoosivaba, ilma muna ning rasvaineta.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?