SÜGISMAITSED PURKI | Paprika-tomatisupp

Retsept ja foto: Ragne Värk, 30. oktoober 2019

Varem valmis keedetud ja purki pistetud supipõhjad on perenaise suured abilised just kiiretel aegadel. Lisa hoidisele vaid vajalik kogus vett ja maitsev köögiviljasupp ongi valmis.

Kogus: 2–3 purki

Valmistamisaeg: 50 minutit

  • 6 sibulat
  • 1 kg punast paprikat
  • 4 küüslauguküünt
  • 8 keskmise suurusega tomatit
  • 4–6 tl hakitud tšillipipart
  • 6 porgandit
  • umbes 3 dl õli
  • väike kimp värsket tilli
  • väike kimp värsket peterselli
  • 8–10 sl suhkrut
  • 3–4 sl äädikat
  • 4 tl soola

Viiluta sibul, paprika ja küüslauguküüned. Tükelda tomat ja tšilli. Riivi porgand. Kuumuta suures potis õli. Prae sibulat õlis keskmisel kuumusel paar minutit. Lisa paprikaviilud, kuumuta läbi ja umbes 5 minuti pärast sega juurde ka viilutatud küüslauguküüned, porgand, tšilli, tomatitükid ning peeneks hakitud maitsetaimed. Alanda kuumust ja hauta kaane all umbes 30 minutit. Seejärel lisa suhkur, äädikas ja sool, sega ning kuumuta veel 2 minutit. Tõsta supisegu kohe steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.

Säilita

Säilib jahedas kenasti 3–4 kuud.

Kasuta

Supi valmistamisel lahjenda hoidist veega vahekorras 1 : 1. Kuumuta supp keemiseni, soovi korral võid lisada hulka küpsetatud lihatükke.

Soovitus!

Kui sa vürtsikate maitsete austaja ei ole, vähenda tšillikogust.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?