MAITSVAT FUDGE’I PÄEVA | Vaata, kui lihtne on seda maiust ise teha!

Ragne Värk, 18. november 2020

20. novembril tähistatakse Ameerikas maapähklivõi-fudge’i päeva. Umbes 1880ndadel esimest korda Ameerikas valmistatud, kuid tänaseks üle maailma tuntud ja armastatud fudge on mõnusalt pehme tekstuuriga magus maius, mida valmistatakse pliidil kuumutades.

Kes ilmas rohkem ringi rännanud, on kindlasti läbi astunud ka mõnest spetsiaalsest fudge’i-poest, kust on võimalik erinevate maitsete ja lisanditega kommikesi kaasa osta kaaluga.

Kuna fudge’i valmistamine on üpris lihtne, võid sinagi sellest päevast osa võtta ning ühe portsu maitsvaid maapähklivõikomme valmis vaaritada.

Valmistamisaeg: 15 minutit + tahenemisaeg
Kogus: 15 fudge’i-ruudukest

  • 100 g võid
  • 100 g valget šokolaadi
  • 150 g maapähklivõid
  • 100 g küpsiseid (tavalisi või digestiivküpsiseid)
  • näpuotsatäis soola
  • 0,25 tl jahvatatud kaneeli

Sulata või koos šokolaaditükkidega veevannil.

Lisa maapähklivõi ja jälgi, et see seguneks või-šokolaadimassiga. Sega hulka purustatud küpsised ja sool.

Tõsta vedel segu väiksemasse ahjuvormi (nt 20 × 12 cm), raputa peale kaneel ja lase külmkapis vähemalt paar tundi taheneda.

Vahetult enne serveerimist lõika maius pisikesteks tükkideks. Säilita suletud karbikesega külmkapis.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?