Sügise toredaimad kodukohvikupäevad

Ragne Värk, 26. august 2020

MINE

Häid maitseid jätkub ka sügisesse

Õnneks pole pop-up- ja kodukohvikute aeg selleks aastaks veel läbi. Kes suvel ei jõudnud, saab käigu külalislahkete kostitajate juurde ette võtta ka lähinädalatel. Kõhu saab täis ja palju rõõmsaid emotsioone pealekauba. Soovitame südamest!

August

  • 30. august – Peetri kohvikutepäev
  • 30. august – Merivälja kodukohvikud Tallinnas
  • 30. august – Nissi kihelkonna suvelõpukohvikud

September

  • 12. september – Sibulatee puhvetite päev Peipsi ääres
  • 12. september – Angerjafestival Võrtsjärve ääres
  • 13. september – Tähtvere õunaõuepäev Tartus
  • 13. september – Õunakohvikute päev Kuressaares

 

UURI

Kui sind huvitab Peipsimaa köök

Peipsimaa köök (rahvaraamat.ee)

Peipsimaa maitsed on mitmekülgsed, sest sealsetes köökides kohtuvad sageli erinevatest kultuuridest pärit toorained ja toiduvalmistamise viisid. Esimesena meenuvad Peipsi-äärsest toidukraamist loomulikult kala, sibul, kurk ja nendest valmistatud road. Ent kas tead, mida vaaritada sigurist või mida kujutab endast keedetud suhkur? Kuidas kokata peipsimaalaste kombel, seda uus raamat «Peipsimaa köök» õpetabki.

 

NIPP

Vana hea äädikas tuleb jälle appi

Mikrolaineahju seinad tõmbavad rasva ja mustust enda külge justkui magnetiga. Lihtne viis, kuidas ahi taas läikima saada, on kasutada universaalset kodust puhastusvahendit– söögiäädikat.

Ahju saad kenasti puhtaks järgmiselt:

1. (HELIN LOIK)

1. Vala kausikesse veidi keeva vett, lisa sorts äädikat. Tõsta kauss mikrolaineahju ja seejärel pane ahi 3–5 minutiks tööle.

2. (HELIN LOIK)

2. Pärast seda pühi aurused ahjuseinad lapiga puhtaks. Köögimasin läigib nagu uus!

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?