SUPISÜMFOONIA! Paku perele lihtsalt valmivaid uusi lemmiksuppe

Ragne Värk, 22. jaanuar 2020

Kui pere on boršist ja frikadellisupist ammu tüdinenud, tuleb neile uued lemmikud leiutada. Siin on sulle mõni lihtne retsept.

Koorene kalasupp 

Kalasupp (Ragne Värk)


Selle supi valmistamine on äärmiselt lihtne ja lõpptulemus väga maitsev. Meie kasutasime Food Studio valmispuljongit. Kui oled aga leeme ise valmis vaaritanud, kasuta kindlasti seda.

Kogus: 4-le
Valmistamisaeg: 30 minutit

  • 1 suurem porgand
  • 3–4 kartulit
  • 1 sl võid
  • 1 sl õli
  • 10 cm jupp porru valget osa
  • 750 ml (kala)puljongit
  • musta pipart
  • 2 sl hakitud tilli
  • 350–400 g lõhe- või forellifileed
  • 1,5 dl vahukoort

Koori ja tükelda porgand ning kartulid. Sulata paksupõhjalises potis või, lisa õli. Viiluta porru ja prae potis keskmisel kuumusel klaasjaks.

Vala potti puljong, lisa maitseks musta pipart. Lisa porganditükid ja paar minutit hiljem kartul ning hakitud till.

Keeda köögiviljade pehmenemiseni, seejärel lisa kalatükid ja vala juurde koor.

Kuumuta korraks veel läbi, maitsesta lõplikult ja serveeri!

Toitev veiselihasupp


Lihasõprade lemmiksupi võid vabalt valmis teha juba eelmisel päeval, kuna üle öö seisnuna ja maitseid kogununa on see parim.

Kogus: 4-le
Valmistamisaeg: 1 tund ja 10 minutit

  • 600 g veiseliha
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 tl paprikapulbrit
  • 350 g tomatipastat
  • 5 dl vett
  • 2 loorberilehte
  • 2 sl värsket peterselli (hakituna)
  • 1 porgand
  • 3 kartulit
  • peotäis külmutatud aedube
  • soola, pipart, suhkrut

Kuumuta pannil õli. Pruunista selles kahes osas väiksemaks lõigatud veiselihatükid. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale.

Kuumuta õlis klaasjaks sibulatükid ja purustatud küüslauguküüned. Lisa veiseliha, sega juurde paprikapulber ja tomatipasta.

Vala juurde vesi ning puista hulka loorberilehed ja petersell. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

Lase supil keema tõusta ja keeda madalal kuumusel poolenisti kaanega kaetult 45 minutit. Seejärel lisa kooritud ja tükeldatud porgand ning kartulid.

Lase supil madalal kuumusel podiseda köögiviljade pehmenemiseni. Viis minutit enne supi valmimise lõppu lisa peotäis aedube.

Maitsesta lõplikult ja serveeri.


Et liha võimalikult pehme saaks, peab supp vaid õrnalt podisema. Hoidu kindlasti kõrgel kuumusel keetmisest!

Mõnus kana-kookospiimasupp

(Ragne Värk)


See supp on kookospiimafännidele. Soojendav ja põnevatest maitsetest tulvil.

Kogus: 4-le
Valmistamisaeg: 30 min

  • 0,5 sibulat
  • 2 sl hakitud ingverit
  • 400 g kanakintsuliha
  • 1 sl kalakastet
  • 1 sl sojakastet
  • 5 dl (kana)puljongit
  • 5 dl kreemjat kookospiima
  • 300 g šampinjone
  • 1 punane paprika
  • 0,5 tl karripulbrit
  • 1 sl laimimahla
  • soola, pipart

Haki sibul ja ingver. Prae potis klaasjaks. Poole pealt lisa väiksemaks lõigatud kanatükid. Maitsesta soola ja pipraga. Küpsemise lõpul sega juurde kala- ja sojakaste. Vala juurde puljong ja kookospiim ning kuumuta madalal kuumusel 10 minutit.
Samal ajal viiluta seened ja paprika ning prae pannil õlis valmis. Lisa segades karripulber ja maitsesta soola ning pipraga. Lisa segu supile. Kõige viimasena lisa segades laimimahl. Maitsesta lõplikult.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?