SAMM-SAMMULT | Lase toorkoogil end meeldivalt üllatada

Ragne Värk, 3. märts 2021

Toorkook erineb tavapärasest kodukoogist üsna palju: valmib küpsetamata, on laktoosi- ja gluteenivaba ega sisalda suhkrut. Kui sa seni pole julgenud toorkookidega katsetada, siis nüüd on võimalus teha seda koos meiega!

Valmistamisaeg: 30–45 min + pähklite ja datlite leotamisaeg + koogi tahenemisaeg
Kogus: 10-le

Koogi valmistamisel on ülioluline, et täidise jaoks mõeldud pähklid saaksid üle öö vees liguneda.

Põhi:

  • 75 g kuivatatud datleid
  • 75 g metspähkleid
  • 50 g mandlijahu

Täidis:

  • 250 g India pähkleid
  • 100 g tofut
  • 150 g kreemjat kookospiima
  • 1 laimist pressitud mahl
  • 2 sl mett
  • 1 tl külmutatud mustikaid
  • 100 g külmutatud vaarikaid

Kate:

  • 50 g kuivatatud datleid
  • 75 g külmutatud vaarikaid

Kaunistamiseks:

  • värskeid vaarikaid ja mustikaid, mandlilaaste, maitserohelist

Tee nii!
1. Päev enne koogi valmistamist pane India pähklid vette likku. Jäta need toatemperatuurile seisma.

undefined (Ragne Värk)


2. Järgmiseks päevaks on India pähklid silmanähtavalt paisunud. Nüüd on pähklid koogi valmistamiseks valmis.

undefined (Ragne Värk)


3. Pane koogipõhja jaoks minevad datlid umbes 15 minutiks vette likku. Samal ajal jahvata metspähklid peeneks puruks. Pane saadud puru koos mandlijahuga kaussi.

undefined (Ragne Värk)


4. Püreesta leotatud ja nõrutatud datlid ühtlaseks. Sega kokku kausis olevate pähklijahudega. Sega kõik omavahel ühtlaseks massiks.

undefined (Ragne Värk)


5. Suru valminud segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø 20 cm) põhjale.

undefined (Ragne Värk)


6. Valmista täidis. Pane kannmikserisse leotatud ja nõrutatud pähklid, tofu, kookospiim, laimimahl ja 1 sl mett.

undefined (Ragne Värk)


7. Püreesta segu ühtlaseks massiks. Tõsta 2/3 segust eraldi kaussi.

undefined (Ragne Värk)


8. Lisa kannmikserisse jäänud segule mustikad. Püreesta kõik ühtlaseks. Tõsta segu koogivormi. Määri spaatliga laiali.

undefined (Ragne Värk)


9. Puhasta kannmikser. Tõsta sellesse eelnevalt kõrvale pandud pähklikreem, vaarikad ja ülejäänud mesi. Mikserda kõik ühtlaseks. Laota segu koogivormi mustikakihi peale. Tõsta kook külmkappi terveks ööks tahenema.

undefined (Ragne Värk)


10. Umbes üks-kaks tundi enne serveerimist tõsta kook sügavkülma. Vahetult enne serveerimist valmista kate. Leota datleid vees 15–30 minutit, seejärel nõruta. Püreesta datlid koos vaarikatega ühtlaseks seguks. Määri segu koogile. Kaunista meelepäraselt.

undefined (Ragne Värk)
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?