Tähista rahvusvahelist lihapallipäeva: lihtsad tuunikala-hakklihapallid

Ragne Värk, 3. märts 2021

Iga aasta 9. märtsil tähistatakse rahvusvaheliselt lihapallipäeva. 

Arvatakse, et lihapalle hakati valmistama umbes 2. sajandil Hiinas, sealt levisid need üle kogu maailma.

Tänaseks on maitsvad pallikesed kindlasti üks armastatumaid koduseid toite, millel on rohkelt erinevaid valmistusviise ja traditsioone. Meiegi jagame täna üht teistmoodi retsepti, kus pallikesed valmivad linnuhakklihast, maitset ja tekstuuri täiustab aga tuunikala. Serveeri neid lihapalle salatites, paku pearoana kartulipüree kaaslaseks või sega kastmesse ning serveeri spagettidega.

Muide – lihapall on pääsenud ka Guinnessi rekordiraamatusse: 2011. aastal valmistatud maailma suurim lihapall kaalus ligi 500 kilo ja selle küpsetamiseks kulus kolm päeva.

Lihtsad tuunikala-hakklihapallid

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit

  • 2 tuunikalakonservi (õlis)
  • 400 g (linnu)hakkliha
  • 2 sl hapukoort
  • 1 sl riivleiba
  • 2 tl sinepit (maheda maitsega)
  • 0,5 tl musta pipart
  • 2 sl peterselli
  • soola

Nõruta tuunikala sõelal. Seejärel sega kõik ained omavahel kokku. Maitsesta soolaga. Vormi hakklihamassist õliste kätega pisikesed pallikesed ja küpseta ahjuplaadil 200 kraadi juures 15 minutit. Serveeri!

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?