PÜHADELAUA KROON | Jõululindu asu ette valmistama juba mitu päeva varem

Martiina Põder, 16. detsember 2020

Ühes tükis küpsetatud pardi- või hanepraad on kahtlemata vägev pühadelaua ehe. Aga päris nii ikka ei ole, et lähed jõululaupäeva hommikul poodi, haarad külmutatud linnu kaenlasse ja õhtuks on praad valmis. Suure linnuga tuleb jännata juba päevi varem.

Järvamaa kutsehariduskeskuse toidutehnoloog Marika Kasvand teab hästi, et paljud perenaised, eriti nooremast põlvkonnast, murravad pead, kuidas tervet lindu valmistada nii, et see pealt ära ei kõrbeks ja seest ikka parajalt küps tuleks. «Käkitegu see tõesti pole, aga aega varudes ja õigeid nippe kasutades pole see ka ületamatu raskus,» sõnab ta oma aastatepikkusele kogemusele tuginedes. Igal juhul julgustab ta jõululinnu küpsetamist proovima. Nii et – hakkame aga pihta!

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?