SAMM-SAMMULT | Linnuliharull võib tunduda keerukas, ent tõestame vastupidist

Ragne Värk, 16. detsember 2020

Olgugi et liharulli valmistamine võib esmapilgul tunduda keeruka ettevõtmisena, tõestame sulle kohe vastupidist. Pane liha, juust ja köögiviljad valmis ning … rulli, rulli, rulli!

Valmistamisaeg: 30−40 min + küpsemisaeg
Kogus: 5−6-le

  • u 1 kg kalkunikintsuliha
  • soola, pipart
  • 200 g riivitud juustu
  • 150 g singiviile
  • 3 tl võid
  • 1 dl puljongit

Köögiviljatäidis:

  • 1 suurem porgand
  • 1 punane sibul
  • 2 varssellerit
  • 2 sl hakitud tilli
  • 2 sl võid
  • 1 sl õli

1. Koori porgand ja sibul. Haki kõik köögiviljad hästi peeneks. Porgandi võid soovi korral ka riivida.


2. Kuumuta pannil 2 sl võid ja väike sorts õli. Pane kõik köögiviljatäidise komponendid pannile. Kuumuta kiirelt läbi ja lase segul madalal kuumusel kaane alla 5−10 minutit podiseda. Köögiviljad peavad kindlasti pehmed olema.


3. Köögiviljade valmimise ajal valmista ette liha. Kui sul on terve tükk kalkunikintsuliha, lõika see terava noaga lahti nii, et saaksid ühe terve õhukese lihatüki. Kui kalkunikintsuliha on kahes või enamas tükis, laota tükid lõikelauale ja töötle iga lihatükki eraldi.


4. Vasarda liha toidukile vahel lihahaamriga õhukeseks. See muudab liha ühtlasemaks ja pehmemaks. Kasuta kindlasti toidukilet, nii ei kahjusta lihahaamer liha.


5. Kui kasutad mitut lihatükki, aseta vasardatud lihad lõikelauale ja tõsta otsad üksteise peale, et tekiks nagu üks terve lihatükk. Vasarda liha küljed toidukile vahel kokku – need «kleepuvad» omavahel kenasti.


6. Maitsesta liha pealt soola ja pipraga. Raputa lihale pool riivitud juustu kogusest.


7. Kata riivitud juust singiviiludega.


8. Singiviiludele tõsta köögiviljatäidis. Ära laota täidist laiali, vaid jäta see liha alumisele äärele ühe pika reana. Raputa peale järelejäänud riivitud juust.


9. Keera liharull ettevaatlikult ja tihedalt rulli. Maitsesta liha ka pealt kergelt soola ja pipraga.


10. Tõsta liharull ettevaatlikult ahjuvormi. Vorm võiks pikkuselt olla võimalikult sarnane rulli pikkusega. Tõsta liharullile 3 tl võid. Vala vormi puljong ja küpseta rulli 200 kraadi juures 15 minutit. Seejärel kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta veel 40−45 minutit.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?