RAGNE VÄRKI PÜHADELAUD: valmista nutikas pannkoogisalat, imelihtne linnupraad ja piparkoogine juustukook

Ragne Värk/Naisteleht, 18. detsember 2019

Ettevalmistused pühaderoogade vaaritamiseks on paljudes peredes juba alanud. Kui täiuslikust pildist on aga veel mõni jõulutoit puudu, peaksid seekordsed Naistelehe köögiküljed heaks abimeheks olema.

Salat pannkoogiribade, spinati ja avokaadoga

Salat pannkoogiribade, spinati ja avokaadoga (Ragne Värk)


See salat on pisut teistsugune kui jõulupühade ajal tavaks, aga väärib kindlasti proovimist.

Kogus: 5-le
Valmistamisaeg: ettevalmistusteks 15 min + pannkookide küpsemisaeg

  • 5 ülepannikooki
  • 1 avokaado
  • 50 g kurki (tükeldatuna või, veel parem, ribadena)
  • suur peotäis spinatilehti
  • 75 g lumekrabi, kanaliha või suitsukala
  • u 3 sl Caesari salati kastet
  • 2 sl rohelist sibulat

Küpseta pannkoogid ja lase neil jahtuda. Lõika avokaado viljaliha viiludeks. Lõika jahtunud pannkookidest pikad ribad ja sega koos avokaadoviilude, kurgiribade ja spinatilehtedega läbi. Tõsta salatipõhi taldrikule, lao peale tükeldatud lumekrabi ja nirista üle kastmega. Raputa peale rohelist sibulat ja serveeri.

Pannkoogid tee nii

  • 1 muna
  • 1,5 dl nisjahu
  • 2,5 dl piima-veesegu
  • soola, suhkrut

Pane kõik komponendid kaussi ja mikserda ühtlaseks (soola-suhkrut lisa maitse järgi). Küpseta pannil õlis valmis ülepannikoogid! Sellest kogusest saad küpsetada viis pannkooki.


Võid pannkoogid valmis küpsetada ka juba päev varem!

Lihtne pühadekana

Lihtne pühadekana (Ragne Värk)


Kui oled sel aastal otsustanud jõuluõhtusöögiks pakkuda linnuliha, soovitame seekord valmistada õige lihtsate maitsetega kanaprae.

Kogus: 6-le
Valmistamisaeg: ettevalmistusteks 15 min + küpsemisaeg

Info: Gluteenivaba!

  • 1 terve kana
  • soola, pipart
  • 6 küüslauguküünt
  • 0,5 sibulat
  • 10 cm jupp porrut
  • väike kimbuke tilli
  • 2 tl paprikapulbrit
  • 2 sl toasooja võid
  • 1 väike kaalikas
  • kartuleid
  • 1 dl puljongit

Patsuta kana majapidamispaberiga kuivaks ning maitsesta seest ja väljast heldelt soola ning pipraga. Pista kana sisse kooritud küüslauguküüned, poolik sibul, porruviilud ning till. Hõõru kana väljast paprikapulbriga kokku ja tõsta ahjuvormi. Hõõru kana pealt võiga kokku. Koori ja tükelda kaalikas. Poolita kooritud kartulid. Tõsta köögiviljad ahjuvormi, vala juurde puljong. Pane vormile kaas peale ja küpseta 180 kraadi juures. Arvesta kana küpsemiseks 1 kg = 1 tund. Enne ahjust võtmist eemalda vormilt kaas ja lase kanal pealt umbes 10 minutit pruunistuda.
Serveeri kanapraadi ahjujuurikate ja vormi tekkinud kastmega.

Pühadehõnguline juustukook

Pühadehõnguline juustukook (Ragne Värk)


Jõulumagustoidu teeb maitseküllaseks ja põnevaks piparkoogipõhjale lisatud rohelise tee pulber.

Kogus: 10-le
Valmistamisaeg: 40 min + tahenemisaeg

Põhi:

  • 300 g piparkoogitainast

Täidis:

  • 2 dl rõõska koort (35%)
  • 200 g valget šokolaadi
  • 100 g Kreeka jogurtit
  • 1 tl matcha-pulbrit
  • 1 laimi pressitud mahl

Rulli piparkoogitainas õhukeseks. Tõsta see piklikku (võiga määritud) koogivormi. Aseta koogile küpsetuspaber ja tõsta sellele spetsiaalsed raskuspallikesed või oad. Küpseta põhja pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 10 minutit. Seejärel eemalda raskused ja küpseta veel 5–10 minutit. Võta ahjust ja lase täielikult jahtuda.
Valmista täidis. Kuumuta koor potis keemiseni, sulata selles šokolaaditükid ja sega ühtlaseks. Klopi Kreeka jogurt kausis lahti ja sega selle hulka temperatuuride ühtlustamiseks mõni lusikatäis kooresegu. Seejärel sega Kreeka jogurt kokku ülejäänud kooreseguga. Sõelu korralikult segades juurde matcha-pulber. Kõige viimasena sega hulka laimimahl. Vala täidis koogivormi põhjale ja lase sel külmkapis üle öö taheneda.
Kaunista meelepäraselt ja serveeri!


Kasuta alt ära käiva põhjaga vormi. Nii on koogipõhja pärast küpsemist lihtsam eemaldada.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?