SAMM-SAMMULT | Tee ise trühvlid, mis ei jäta kedagi külmaks

Retseptid ja fotod: Ragne Värk, 18. detsember 2019

Kauplustes ja kohvikutes müüdavad käsitsi valmistatud trühvlid maksavad sageli mitu eurot, mistõttu arvatakse, et nende tooraine on kallis ja valmistamine keeruline. Tegelikult on trühvlitegu imelihtne ja Naisteleht soovitab kommiteo enne pühi kindlasti ette võtta.

Kihilised šokolaadi-pähklitrühvlid

Mitmele: 6-le
Valmistamisaeg: 45 min + tahenemisaeg

  • 1 dl vett
  • 200 g võid
  • 150 g pruuni suhkrut
  • 400 g digestiivküpsiseid
  • 225 g metspähkleid
  • 125 g tumedat šokolaadi

Glasuur

  • 75 g rõõska koort (35%)
  • 50 g tumedat šokolaadi

Tee nii!


1. Pane vesi, või ja suhkur potti ning kuumuta pliidil suhkru sulamiseni.


2. Purusta küpsised peeneks seguks. Jahvata pähklid peeneks, peaaegu võiseks massiks. Lisa need segades potti või-suhkrusegule.


3. Sulata šokolaad veevannil. Jaga tainas kaheks, lisa ühele osale sulatatud šokolaad. Sega.


4. Otsi välja kandiline koogivorm (nt 20 × 20 cm). Aseta põhjale küpsetuspaber. Laota pool šokolaadisegust koogivormi põhjale ja tõsta see külmkappi 15 minutiks tahenema.


5. Pärast tahenemist laota peale hele küpsisetainas ja tõsta 15 minutiks külmkappi.


6. Kõige viimasena laota peale järelejäänud šokolaadiga tume tainas. Tõsta külmkappi.


7. Seejärel kuumuta glasuuri valmistamiseks koor keemiseni. Lisa šokolaaditükid ja lase neil koore sisse sulada. Sega segu ühtlaseks. Vala valminud glasuur vormi.


8. Määri glasuur ühtlaselt laiali. Lase maiusel jahedas taheneda 4 tundi kuni üle öö.


Lõika tahenenud maius võikesteks tükkideks. Soovi korral raputa peale meresoola. Paku magusaid ja maitsvaid trühvleid kange kohviga. Lastele serveeri juurde klaasike piima.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?