NAISTELEHT TESTIB | Pestovalik poeriiulitel on lai – millist võtta ja millist jätta?

Ragne Värk, 15. mai 2019

Pesto on ürtidest kokku suristatud määre, mis sobib kasutamiseks pasta-roogades, võileibadel, marinaadides, vormiroogades ja veel suurel hulgal erinevates toitudes. Kui ise pestot valmistada ei viitsi, võib selle osta toidukauplusest. Valik poeriiulitel on aga lai – millist võtta ja millist jätta? Selgitamegi välja pestode paremiku. 

Oilio pestokaste

Hinne: 6

Hind Coopis 1.59 (130 g)

+ Võrreldes mitme teise testis osalenud pestoga on maitse üle keskmise.

- Mage. Mingi imelik hapukas ja kergelt mõru maitse häirib. Midagi oleks justkui puudu. Täiusliku pestoni on veel omajagu maad.

Gourmante traditsiooniline pesto

Hinne: 10

Hind Coopis 2.25 (190 g)

+ Apetiitse pestole omase välimusega. Esmane maitse on üllatav maitsepahvak. Juustuse tekstuuriga. Maitserikas ja mekib nagu õige kodune pesto. Kõik maitsed on paigas. Mekib väga hästi!

Citresi pesto

Hinne: 8

Hind Coopis 2.15 (200 g)

+ Isuäratava välimusega. Meestele on selle maitse eriti meeltmööda – õlle kõrvale super!

+/- Pisut liiga juustune. Kohati sööks justkui juustumääret, mitte pestot. Osa testijate sõnul tiba soolane.

Filippo Berio klassikaline pesto

Hinne: 10

LEMMIK

Hind Comarketis 2.38 (190 g)

+ Maitses on tunda selget basiilikumekki. Puhta ja eheda maitsega. Testijad kiidavad. Apetiitse välimusega. Valmistamisel on kasutatud oliiviõli ja seedermänniseemneid. Selle eest suisa lisapunktid.

Benesca pesto

Hinne: 1

Hind Comarketis 3.23 (190 g)

- Pestot kattev tume õlikiht on väga ebameeldiva lõhnaga. Segades paremaks ei lähe ja ebameeldiv liisunud õli lõhn säilib. Väga õlise ja vedela tekstuuriga. Maitse on pehmelt öeldes kohutav – kibe ja kirbe. Ei soovita! Pärast veidikest aega seismist tekib paks ebameeldiv õlikiht taas pinnale. Valmistamisel kasutatud päevalilleseemneõli ei ole hea maitsega.

Piacelli pesto

Hinne: 2

Hind Comarketis 1.99 (190 g)

- Vedela tekstuuri ja maitsega. Järelmekk väga kehv. Testijad ei kiida kohe sugugi – maitses on midagi puudu! Väga õline. Õli ilmub isegi pärast läbi segamist kiiresti taas pesto pinnale.

Barilla pesto

Hinne: 1

Hind Comarketis 4.19 (190 g)

- Välimus ei ahvatle – näeb välja nagu ühtlane beebipüree. Lõhn puudub. Tekstuur on pasteedine. Liiga soolane ja maitses puudub tasakaal. Mingi ebameeldiv maitse käib kõigest muust tugevalt üle! Ei meeldi ja teinekord enam ei ostaks. Hinnaklassilt kõige kõrgem.

Jamie Oliveri roheline pesto

Hinne: 5

Hind Delice’is 3.63 (190 g)

+ Kiidusõnad konsistentsile. Valmistatud külmpressitud oliiviõliga.

-/+ Pisut liiga hapukas ja see kaotab positiivse maitseelamuse.

- Pesto on maitselt poolik ja ei oleks justkui lõplikku viimistlust saanud.

Victoria pesto

Hinne: 2

Hind Delice’is 1.83 (190 g)

+ Soolakus on paigas.

- Välimus pole isuäratav. Selline pastalaadne ollus. Lõhn puudub. Maitselt väga hapukas. Tekstuurilt pasteedilaadne ja meenutab maitselt tomatipastat. Ei meeldi.

D’Amico pesto

Hinne: 3

Hind Delice’is 2.08 (130 g)

+ Soolasus on paras. Tunda on pähklist ja juustust mekki.

- Liiga vedel. Õline. Järelmaitsena on tunda odava õli mekki.

Kuidas testisime?

Hindasime pestode värvust, lõhna, välimust, maitset ja koostist. Kiitsime, kui pestodes oli tunda värsket ja basiilikule omast mekki, ning laitsime, kui järelmaitse oli kehv ja tekstuur vale.

Kasuta pestot marinaadina!

Väga hästi mekib näiteks pestos marineeritud kana. Kuna linnuliha omandab maitseid lihtsasti, jääb roog äärmiselt mõnus.

  • 750 g kanafileed
  • soola, pipart

Marinaad:

  • 4 sl pestot
  • 4 sl õli
  • 2 sl valgeveiniäädikat
  • 4 viilutatud küüslauguküünt (soovi korral) 

Sega marinaadiained omavahel ja pane koos linnulihaga kaussi. Kata kauss toidukile või kaanega ning jäta vähemalt kolmeks tunniks (kõige parem üle öö) maitsestuma. Vahetult enne grillimist maitsesta fileed soola ja pipraga ning küpseta grillil mõlemalt poolt valmis.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?