TUUNI POEKUKLEID: martsipani-kirsi-, oreo-vaarika- ja šokolaadikreemi-vanillipudingu täidisega!

Ragne Värk, 10. veebruar 2021

Heal lapsel mitu nime ja nii kutsutakse seda päeva muu hulgas lihaheitepäevaks, pudrupäevaks, liupäevaks. Sel aastal saame vastlaliugu lasta 16. veebruaril.

Vastlapäev on ühtlasi viimane päev enne varakevadist seitse nädalat kestvat paastu. Selle päeva traditsioonilisteks toitudeks on tangudest valmistatud vastlapuder, mida söödi tavaliselt hommikuti, toitvad sealihatoidud (enamasti seajalad) ubade või hernestega ning vastlakarask. Viimase vahetasid 20. sajandil välja vastlakuklid.

Kuna vastlakuklite populaarsus kasvab iga aastaga, jagame kolme erilisemat soovitust kuklite täitmiseks. Saiakesed küpseta ise, osta poest või pagariärist.

Martsipani-kirsitäidis
Sega martsipanitükid vähese vanillikohupiimaga ja tõsta segu kuklitesse. Tükkide pärast ei pea muretsema – martsipan sulab kenasti kohupiima sisse ära. Lisa kirsimoos ja kata see suhkruga vahtu löödud vahukoorega.

Oreo-vaarikatäidis
Tõsta kuklitesse vaarikamoos. Mikserda koor suhkruga vahule. Sega purustatud Oreo või Domino küpsised vahukoore sisse. Täida kuklid seguga.

Šokolaadikreemi-vanillipudingu täidis
Kuumuta 1 dl vahustamata vahukoort keemiseni. Lisa 50 g šokolaaditükke. Lase neil koore sisse sulada, sega ühtlaseks. Täida kuklid saadud seguga. Lisa igasse kuklisse supilusikatäis vanillipudingut. Kõige peale pane pirakas törts suhkruga vahustatud vahukoort.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?