TUUNI OMA PURGISUPPI: lihtsad nipid, kuidas konservist saab hõrgutav eine

Ragne Värk, 15. aprill 2020

Kindlasti leidub praegusel ajal purgisuppe köögikappides tavapärasest suuremas koguses. Ent küllap tead omast käest, et sedasorti toidud kipuvad maitsemeeltele kiiresti üksluiseks muutuma. Seekord pakumegi ideid, kuidas purgisuppe serveerida põnevamal moel.

Hernesupp küpsetatud juustusaiaga

Selle supi inspiratsiooniks on Prantsuse sibulasupp, mida katab ahjus küpsetatud juustusai. Lisaks võid purgihernesuppi täiendada kapis leiduvate viimaste singitükkide või muu lihaga.

Kogus: kolmele
Valmistamisaeg: 10 minutit

  • 1 purk hernesuppi
  • (suitsu)sinki või muud liha
  • 2−3 sl hakitud tilli või muud maitserohelist
  • 1 tl mahedat sinepit
  • soola, pipart

Juustusaiad:

  • 3 saiaviilu
  • sulatatud juustu
  • 3 tl majoneesi
  • riivitud juustu

Aja supisegu ja vajalik kogus vett potis keema. Lisa meelepäraseid lihatükke. Sega juurde till ja sinep. Vajadusel maitsesta täiendavalt.

Samal ajal määri saiaviilud sulatatud juustu ja majoneesiga. Puista peale paks kiht riivitud juustu ja küpseta ahjus krõbedaks. Tõsta küpsed saiad supile, lisa maitserohelist ja serveeri.

Ahju-pasta

Ahju-pasta (Ragne Värk)

Kas teadsid, et purgiseljanka on suurepärane alus ühe maitsva ahju-pasta valmistamiseks?

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit

  • 1 purk seljankat
  • 100 g meelepäraseid makarone
  • 1−2 sl sojakastet
  • 0,5 tl Cayenne’i pipart
  • 100−125 g riivitud juustu
  • soola, pipart

Pane potti seljankasegu ja vesi. Lase supil keema tõusta ja lisa siis kohe makaronid. Maitsesta suppi sojakastme ja Cayenne’i pipraga, vajadusel ka soola ja musta pipraga.

Kuumuta madalal kuumusel makaronide pehmenemiseni. Sega juurde peotäis riivjuustu ja tõsta kogu segu ahjuvormi. Puista segule ülejäänud juust. Pista toit ahju ja küpseta 200 kraadi juures juustu sulamiseni. Serveeri!

Küüslaugune tomatisupp

Tomatisupp (Ragne Värk)

Valmis tomatisupid kipuvad sageli üsna maitsetud olema. Pärast pisukest tuunimist saab sellest aga tõeliselt maitsev lõunaroog!

Kogus: 3−4-le
Valmistamisaeg: 10−15 minutit

  • 1 purk tomatisuppi
  • brokoli- ja lillkapsaõisikuid
  • 2−3 küüslauguküünt
  • 100 g fetajuustu
  • soola, pipart
  • seemneid

Keeda väikeseks harutatud brokoli- ja lillkapsaõisikud soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Nõruta! Kuumuta hakitud küüslauguküüned paksupõhjalises potis rasvaines pehmeks. Lisa brokoli- ja lillkapsaõisikud ning sega läbi.

Vala juurde tomatisupp ja ka vesi, kui tomatisupi pakendil on nii märgitud. Kuumuta supp läbi. Lisa fetakuubikud. Jaota supp taldrikutesse, raputa peale seemneid ja serveeri.

10 nippi purgisuppide tuunimiseks

  • Täiusta maitseid sibula ja küüslauguga.
  • Muuda supp maitserikkamaks sojakaste, kalakastme, sidrunimahla, sinepi, pesto, teriyaki-kastme, riisiäädika, Worchestershire’i kastme või muu sellisega.
  • Lisa supile täiendavalt erinevaid köögivilju.
  • Täienda suppi ürtidega.
  • Igasugune juust teeb purgisupiga imesid: parmesan, toorjuust, feta, Cheddar, sinihallitusjuust jne.
  • Kasuta ära eelmiste toidukordade ülejääke ja kõike muud, mida külmkapis leidub: keedetud riis, liha, vorstijupid vms.
  • Maitseid aitavad täiendada tšilli ja köömned.
  • Tekstuuri andmiseks võid lisada seemneid või pähkleid.
  • Püreesupi tummisemaks muutmiseks lisa kookospiima või koort.
  • Ära supi kaunistamisel koonerda – Kreeka jogurt, oliiviõli, pähklid, seemned, ürdid juust, saiakrutoonid – kõik on teretulnud!
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?