SAMM-SAMMULT | Pashakookidel on mõnus kojupiimatäidis ja krõmpsuv kate

Ragne Värk, 8. aprill 2020

Inimesed jagunevad kaheks: ühed, kes jumaldavad pashat, ja teised, kes eelistavad isegi lihavõtete ajal maiustada millegi muuga. Selleks, et rõõmustada mõlemaid, soovitame pühadeks meisterdada pashakoogikesi. Nendel maiustel on mõnus kohupiimatäidis ja krõmpsuv kate. Oleks nagu natuke kook, aga tibake ka nagu traditsiooniline pühademaius.

Valmistamisaeg: 25 minutit + tahenemisaeg
Kogus: 6−8 kooki

  • 200 g teralist kohupiima
  • 100 g toasooja toorjuustu
  • 50 g toasooja võid
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 60 g valget šokolaadi
  • 3 sl rosinaid
  • 3 sl pähkleid, mandleid vms
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1 sl oliiviõli

Katteks:

  • tumedat šokolaadi

Tee nii!

undefined (Ragne Värk)


1. Sega kohupiim, toorjuust, või ja vanillsuhkur ühtlaseks massiks.

undefined (Ragne Värk)


2. Sulata veevannil valge šokolaadi tükid. Veevanni jaoks pane poti põhja pisut vett ja selle peale tõsta kauss šokolaaditükkidega. Lase potis vesi keema. Oluline on, et vesi ei ulatuks pealmise kausini, sest šokolaadi peab sulatama veeaur. Šokolaadi ei tohi mingil juhul sattuda tilkagi vett, muidu läheb šokolaad tükki.

undefined (Ragne Värk)


3. Sega sulatatud šokolaad kohupiimasegu sisse.

undefined (Ragne Värk)


4. Sega hulka ka hakitud rosinad ja pähklid. Kui kodus leidub komme, lisa neidki hakituna kohupiimamassi sisse.

undefined (Ragne Värk)


5. Tõsta saadud segu silikoonvormidesse. Pea meeles, et vorm peab mahtuma sügavkülma! Suru kohupiimamassile lusikaga korralikult peale, et vormi ei jääks õhuauke. Tõsta vorm sügavkülma vähemalt 6 tunniks kuni üle öö.

undefined (Ragne Värk)


6. Sulata veevannil 50 g tumedat šokolaadi.

undefined (Ragne Värk)


7. Tõsta külmunud koogid sügavkülmast. Määri neile peale sulatatud šokolaad. Šokolaad peaks koogipõhju katma õhukese kihina. Võta appi nuga, et oleks mugavam tegutseda.

undefined (Ragne Värk)


8. Šokolaad taheneb külmunud koogikestel üsna kiiresti, seega tegutse kärmelt! Määri šokolaadi kookidele kindlasti ükshaaval.

undefined (Ragne Värk)


9. Kui šokolaad on tahenenud, eemalda koogid vormist. Silikoonvormi kasutades eemalduvad need kergesti.

undefined (Ragne Värk)


10. Sulata veevannil ülejäänud šokolaad, lisa segades oliiviõli. Nirista šokolaad koogikestele nõnda, et see natuke ka mööda ääri alla niriseks. Kaunista meelepäraselt ja hoia serveerimiseni jahedas!


Vormiks sobivad igasuguste pisikeste koogikeste vormid, ka muffinivorm. Kui silikoonvormid puuduvad, vooderda muffinipann toidukilega ja tõsta segu sellesse.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?