MUNAUPUTUS? Viis soovitust, kuidas pärast lihavõttepühi mune nutikalt roogadesse sobitada

Ragne Värk, 8. aprill 2020

Mida teha lihavõttepühadest allesjäänud munadega? Muna on väga mitmekülgse tooraine ka keedetuna ning sobib väga paljude roogade sisse. Vaatame neid lähemalt!

Vana kooli salat
Millal sa viimati tegid klassikalist kartuli- või makaronisalatit?
Munad on ju seesuguse salati üks kohustuslikke komponente. Nii et mis muud, kui võta pärast pühi üks suur hakkimine ette!

Maitsev võileivakate
Haki 4 keedetud muna ja üks väike sellerivars.
Sega need kokku paari lusikatäie majoneesi (või Kreeka jogurti) ja veidikese magusa sinepiga. Lisa 2 sl hakitud tilli ning maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri valminud segu võileival.

Saksapärased munad kastmega
Selle roa valmistamine on lihtne, kuid lõpptulemus põnev.
Valmista pannil tavapärane koorekaste ja maitsesta see sinepiga. Seejärel lisa kastmesse poolitatud keedumunad. Maitsesta meelepäraselt.
Serveeri munakastet koos kartulipüree, keedetud kartulite või riisiga.

Munad tonnato-kastmes
Maitserohke roa valmistamiseks püreesta ühtlaseks seguks 75 g tuunikalakonservi õlis, 2 vürtsikilufileed, 0,5 sl sidrunimahla, 1 tl kappareid ja 75 g majoneesi. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
Serveerimiseks laota munaviilud taldrikule, nirista peale kaste ja raputa üle maitserohelisega.

Kasuta lisandina erinevates roogades
Lisa hakitud mune vrapitäidisesse, poolitatuna supile või tükeldatuna poke-salatisse.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?