SÕLTUVUSHOIATUS! Tabel, mille abil koostad igal õhtul uue ja põneva ühepotipasta

Ragne Värk, 10. märts 2021

Nagu nimigi ütleb, saab põnevaid makaronitoite valmistada ka ühes nõus, erinevate pannide ja pottidega möllamata. Kuna valmistamisvõimalusi on palju, panime kokku portsu soovitusi ja koostasime nutika tabeli, et igaüks saaks meelepärase toidu valmis vaaritada.

Kombineeri maitsev ja meelepärane ühe poti pasta nii!

Valmista nii!

  • Prae kooritud ja tükeldatud köögiviljad paksupõhjalises potis õliga läbi.
  • Lisa tükeldatud seened või liha. Pruunista.
  • Vala juurde puljong ja valitud vedelik.
  • Lisa pasta ja täiendavad lisandid.
  • Kuumuta rooga keskmisel kuumusel 10–15 minutit.
  • Maitsesta soola, pipra ja vajadusel suhkruga.
  • Viimistle meelepäraste komponentidega.

Soovitused valmistajale

  • Kui soovid toidust peakomponendi välja jätta, võid seda teha.
  • Kasuta ära külmkapis närbuma kippuvad salatilehed, köögiviljad või viimane juustutükk.
  • Ära pasta-rooga komponentidega üle kuhja. Rohkem ei ole alati parem.
  • Valmimisajal tuleb toitu paar korda segada, nii väldid makaronide põhja kõrbemist.
  • Raamennuudlid ja munanuudlid sellesse rooga ei sobi. Need valmivad liiga kiiresti, teised komponendid ei jõua selle ajaga korralikult läbi küpseda.
  • Kui kasutad spagette, murra need enne potti pistmist pooleks.
  • Valmistamise ajal jälgi toitu. Kui see tundub liiga kuiv, lisa puljongit või koort.
  • Kui aga roog saab hoopis liiga kastmene, sega juurde juustu.
  • Roog on valmis siis, kui pasta on parajalt pehme. Ära pastat üle keeda!

Ühe poti pasta Bologna pasta ainetel

Ühe poti pasta (Ragne Värk)

Kogus: 3–4-le
Valmistamisaeg: ettevalmistusaeg 10 minutit + valmimisaeg 15 minutit

  • 0,5 sibulat
  • 1 porgand
  • 0,5 paprikat
  • 300 g hakkliha
  • 5 dl puljongit
  • 4 sl tomatipastat
  • 1 purk purustatud tomateid
  • 300 g spagette
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1 tl kuivatatud ürdisegu
  • 3 sl parmesani
  • soola, pipart, suhkrut

Tükelda köögiviljad. Kuumuta neid õliga piserdatud paksupõhjalises potis minutijagu, lisa hakkliha ja kuumuta läbi (ei pea läbi küpsema). Maitsesta soola-pipraga. Vala juurde puljong, tomatipasta, purustatud tomatid. Lisa ka spagetid. Sega hulka paprikapulber ja ürdid. Lase roal keskmisel kuumusel 10–13 minutit potis podiseda.

Valmimise lõpus sega juurde parmesan ja maitsesta lõplikult. Head isu!

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?