PORRU SAADAB KORDA IMESID! Porrulaugusupp, lihtne kanakarri ja pannikas kartuli ja porruga

Ragne Värk, 3. veebruar 2021

Porrulauk jääb koduköögis tihti tagaplaanile, kuid asjata. Tegelikkuses suudab see köögivili maitsega imesid korda saata ja lisab pealekauba roogadele särtsakat iseloomu.

Porrulaugusupp

undefined (Ragne Värk)


Maitserohkes ja klassikalises supis lisavad veel maitset ning kreemisust kartul ja porgand. See lihavaba supp on ka paljude laste lemmik. Valmistamine erilisi nippe ei nõua, aga kindlasti kasuta kookospiimana tavalist või kreemjat varianti, lahja kookospiim jäta seekord poeriiulile.

Kogus: kolmele
Valmistamisaeg: 20 minutit
Muu info: laktoosi- ja gluteenivaba

  • 3 porru valge osa
  • 2 küüslauguküünt
  • 3 porgandit
  • 3 kartulit
  • 6–8 dl puljongit
  • 1–2 dl kookospiima
  • soola, pipart

Viiluta porrud ja kuumuta õlis läbi. Tõsta potti poolitatud küüslauguküüned, porgandi- ja kartulitükid ning kuumuta ka need kiirelt läbi. Vala juurde puljong. Lisa seda esialgu 6 dl, kuid vajadusel kalla juurde. Keeda kuni köögiviljade pehmenemiseni. Püreesta ja nirista juurde kookospiim, kuni saad meelepärase tekstuuriga supi. Maitsesta ja serveeri.

Lihtne kanakarri

undefined (Ragne Värk)


Karriroad on alati soojendavad, toitvad ja ütlemata maitsvad. Üks äärmiselt lihtsasti valmiv kanakarri on selline.

Mitmele: kolmele-neljale
Valmistamisaeg: 30 min
Muu info: laktoosivaba

  • 1 porru valge osa
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 tl tšillipipart
  • 1 paprika
  • 500–600 g kanakintsuliha
  • 2 sl karripulbrit
  • 3 dl kreemjat kookospiima
  • 2 dl puljongit
  • suur peotäis spinatilehti
  • 100 g keedetud kikerherneid või ube
  • 1 sl sojakastet
  • 1 sl laimist pressitud mahla
  • soola, pipart

Kuumuta pannil õli, lisa hakitud porru, küüslauk, tšilli ja paprika. Tükelda kanaliha ja tõsta samuti küpsema. Maitsesta soola-pipraga ja lisa segades karripulber. Vala pannile kookospiim ja puljong ning lase madalal kuumusel haududa ligikaudu 20 minutit. Umbes 5 minutit enne valmimise lõppu lisa spinatilehed, kikerherned, sojakaste ja laimimahl. Maitsesta lõplikult. Serveeri riisi, nuudlite või muu meelepärase lisandiga.

Pannikas kartuli ja porruga

undefined (Ragne Värk)


Lihtne lihavaba argipäevaroog valmib esmalt pannil ja saab lõppviimistluse ahjus küpsedes.

Mitmele: neljale
Valmistamisaeg: 30–40 min
Muu info: laktoosi- ja gluteenivaba

  • 4–6 kartulit
  • 1 porru valge osa (u 15 cm jupp)
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 5 muna
  • 50 g riivitud juustu
  • soola, pipart

Lõika kooritud kartulid väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil õli ja prae kartuleid umbes 4 minutit, maitsesta soola-pipraga. Pane juurde porruviilud ja prae veel 4 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja paprikapulber. Kuumuta kiirelt läbi. Tõsta segu väiksemasse ahjuvormi. Klopi munad lahti, maitsesta soola-pipraga ja vala vormi. Raputa peale riivitud juustu ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 20–25 minutit.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?