SAMM-SAMMULT | Kohupiimast pakatavad sotšnikud

Ragne Värk, 3. veebruar 2021

Sotšnikud ehk teisisõnu vaarakud on Vene köögist pärit maitsvad kohupiimatäidisega pirukad, mille ohtrat sisu ümbritseb mure kiht. Küpsetiste tainas ei vaja kergitamist ega muid keerukaid võtteid, vaid valmib lihtsasti soodaga.

Valmistamisaeg: 1 tund
Kogus: 9 tk

Täidise valmistamisel kasuta vana head kandilises pakis kohupiima, mitte kohupiimapastat.

Tainas:

  • 200 g nisujahu
  • 0,5 tl soodat
  • 50 g suhkrut
  • 0,25 tl soola
  • 1 muna
  • 2 sl hapukoort
  • 50 g toasooja võid

Täidis:

  • 50 g toasooja võid
  • 3 sl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 400 g kohupiima
  • 3 sl nisujahu
  • 1 muna

1. Sega kuivained omavahel. Lisa muna ja hapukoor ning sega lusikaga ühtlasemaks.

undefined (Ragne Värk)


2. Lisa või ja sõtku tainas ühtlaseks. Tõsta valminud tainapall külmkappi tahenema 30 minutiks (veel parem üheks tunniks).

undefined (Ragne Värk)


3. Valmista nüüd täidis: sega toasoe või suhkrutega vahule. Lisa segades kohupiim, seejärel jahu. Klopi muna kausis lahti ja sega pool sellest kohupiimatäidisesse. Ülejäänud muna jääb hiljem küpsetiste määrimiseks.

undefined (Ragne Värk)


4. Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks. Kui tainas tainarulli külge haakub, lisa tainale pisut jahu (1–2 sl). Oluline on, et tainas jahu tõttu üleliia kummiseks ei läheks. Otsi välja sobiv klaas või pokaal läbimõõduga 10–12 cm ja vormi ümmargused kettad. Valminud tainast saad umbes 9 ketast.

undefined (Ragne Värk)


5. Tõsta ketaste ühele poolele ohtralt kohupiimatäidist. Täidisega ära pigem koonerda, sest vaarakud peavad seda mõnusalt sisaldama.

undefined (Ragne Värk)


6. Tõsta katmata tainapool täidisele. Rohke täidise tõttu on seda pisut raske teha, kuid lihtsustamiseks võid katmata tainapoole sõrmedega suuremaks suruda, et see lihtsamini üle kohupiimakuhja ulatuks.

undefined (Ragne Värk)


7. Suru tainaotsad omavahel kahvliga kokku. Kohupiim võib küll vahelt pisut välja pressida, kuid sellest pole hullu. See näitab lihtsalt, et täidist on meeldivalt palju.

undefined (Ragne Värk)


8. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri lahti klopitud munaga. Küpseta 220 kraadi juures 12–15 minutit!

undefined (Ragne Värk)
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?