SAMM-SAMMULT | Kreemiga täidetud cannoli’d – Sitsiilia hõrgutis, mis pole sugugi raske

Ragne Värk, 2. september 2020

Sitsiiliast pärit kreemitäidisega krõbedaid torukesi nimetatakse cannoli’deks. Nende valmistamine ei ole keeruline, kuid vajab pisut nokitsemist. Kogu pingutus on aga seda väärt!

Valmistamisaeg: 40 min + taina seismisaeg
Kogus: 20−22 tk

  • Tainas:
  • 250 g speltanisujahu
  • 1 sl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 50 g võid
  • 0,5 dl vett
  • 1 sl valgeveiniäädikat
  • 1 muna
  • 1 munavalge (määrimiseks)

Kreem:

  • 100 g šokolaaditükke
  • 600 g kohupiima
  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 180 g suhkrut

Tee nii!
1. Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel. Näpi jahusse võitükid. Lisa vesi, valgeveiniäädikas ja muna. Sega esmalt lusikaga läbi. Edasi sõtku kätega, et saaksid ilusa ühtlase taina. Kui tainas tundub liiga kuiv, lisa pisut vett.

undefined (Ragne Värk)


2. Määri kauss kergelt õliga. Tõsta tainapall kaussi. Kata pealt toidukilega, et tainas ära ei kuivaks. Lase tainal toatemperatuuril 1−2 tundi valmida.

undefined (Ragne Värk)


3. Jaga tainas kaheks. Üks osa jäta kaussi toidukile alla, teisest hakka cannoli’sid valmistama. Poolitamine on vajalik, et vältida taina kuivamist. Rulli tainas jahusel pinnal hästi õhukeseks. See ei ole väga keeruline, kuna seisnud tainas on elastne.

undefined (Ragne Värk)


4. Vormi 8−10 cm läbimõõduga ringid. Vormiks võib olla nii klaas kui ka piparkoogivorm. Rulli ringid tainarulliga pisut madalamaks.

undefined (Ragne Värk)


5. Cannoli’de valmistamiseks vajad metallist torusid. Neid müüakse koogitarvete poodides.

undefined (Ragne Värk)


6. Keri tainaring ümber toru ja suru tugevasti kinni. Nii püsib tainas küpsemisel toru küljes.

undefined (Ragne Värk)


7. Määri cannoli’d lahtiklopitud munavalgega. Määri seda kindlasti ka tainaringide liitumiskohale. Munavalge toimib liimina ja cannoli’d ei lagune küpsedes laiali.

undefined (Ragne Värk)


8. Kuumuta potis õli (jälgi, et metallist torud potti ära mahuksid). Tõsta cannoli’d potti ja küpseta need kuldpruuniks. Pane cannoli’d potti ,tainaste ristumiskoht allpool – seegi aitab tainast toru küljes kinni hoida.

undefined (Ragne Värk)


9. Tõsta torud köögitangidega õlist. Aseta majapidamispaberile nõrguma. Eemalda ettevaatlikult metalltoru. Lase metalltorudel 5−10 minutit jahtuda, siis kasuta järgnevate cannoli’de valmistamiseks. Kui tainas otsa saab, võta kasutusele kaussi jäänud tainas.

undefined (Ragne Värk)


10. Lase küpsetatud torudel taheneda. Täidise valmistamiseks haki šokolaad hästi väikesteks tükkideks. Oluline on, et šokolaaditükid hiljem läbi pritskoti avause mahuksid. Sega kõik kreemi ained omavahel ühtlaseks.

undefined (Ragne Värk)


11. Tõsta valminud täidis pritskotti. Täida cannoli-torud täidisega ja lase hea maitsta!

undefined (Ragne Värk)
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?