SAMM-SAMMULT | Valmista suureks reedeks traditsioonilisi magusaid ristikukleid
Ragne Värk, 31. märts 2021
Magusad ristikuklid (hot cross buns) on eriti populaarsed Austraalias ja Inglismaal, ent koguvad üha enam tuntust ka teistes riikides. Magusast pärmitainast ja rosinate ning maitseainetega täiustatud kuklid on oma olemuselt lihtsad, aga äsja ahjust võetuna maitsevad liigagi hästi.
Valmistamisaeg: ettevalmistustööd 15 min + kergitamine 40–55 min + küpsemine 30 min
Kogus: 12 tk
100 g rosinaid (või jõhvikaid)
450 g nisujahu
100 g suhkrut
7 g (2 kuhjaga tl) kuivpärmi
1 tl soola
1 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl kaneeli
2,5 dl sooja piima (38–40 kraadi)
1 toasoe muna
100 g toasooja võid