KES PROOVIB, JUURDE SOOVIB | Tummine kapsa-juustupirukas, suus sulavad kohukesepallid ja kõige lihtsam kohupiimakook

Ragne Värk, 31. märts 2021

Kohupiim on tänuväärne toiduaine, millest saab valmistada nii soolaseid kui ka magusaid ampse. Kes proovib, see veel soovib!

Tummine kapsa-juustupirukas

undefined (Ragne Värk)


See rikkaliku maitsega kohupiimatainast pirukas maitseb isegi neile, kes tavaliselt eelistavad magusaid küpsetisi. Sobib söömiseks nii soojalt kui ka jahtunult.

Kogus: 12 tk
Valmistamisaeg: 20 min + küpsemisaeg

Põhi:

  • 150 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl suhkrut
  • 150 g kohupiima (kandilises pakis)
  • 75 g toasooja võid
  • 50 g riivitud juustu

Täidis:

  • 600 g peakapsast
  • 1 dl puljongit
  • soola, pipart, suhkrut
  • 4 sl hakitud tilli
  • 2 sl sulatatud juustu
  • 100 g riivitud juustu
  • 2 muna
  • 50 g hapukoort
  • 50 g majoneesi

Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa ülejäänud komponendid ja sega ühtlaseks tainaks. Tõsta tainas täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Lõika kapsas väikesteks tükkideks. Hauta puljongis peaaegu pehmeks. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Sega juurde till ja sulatatud juust.
Suru tainas võiga määritud vormi (17 × 26 cm) põhja ja pisut ka äärtele. Nõruta kapsas hautamisvedelikust. Laota kapsas tainale ja raputa peale riivitud juust.
Klopi munad hapukoore ja majoneesiga segamini, maitsesta kergelt soola-pipraga. Vala vormi. Küpseta pirukat 175kraadises ahjus 35–45 minutit.

Suus sulavad kohukesepallid

undefined (Ragne Värk)


Kohukestest inspireeritud pallikesed on suurepärane magus amps, mis saab kohe laste lemmikuks! Maiused säilivad külmkapis umbes viis päeva.

Kogus: 12–14 tk
Valmistamisaeg: 20 min + tahenemisaeg

  • 75 g valget šokolaadi
  • 200 g vanillikohupiima (kandilises pakis)
  • 50 g toasooja võid
  • 100 g toasooja toorjuustu
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 1 sl sidrunimahla

Glasuur:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 2 sl oliiviõli

Sulata valge šokolaadi tükid veevannil. Sega kokku ülejäänud ained. Lisa sulatatud šokolaad. Tõsta kohupiimasegu külmkappi 1–2 tunniks tahenema.
Veereta tahenenud kohupiimasegust käte vahel pisikesed pallid.
Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaaditükid veevannil. Lisa oliiviõli ja sega ühtlaseks. Pallikeste katmiseks nirista kohupiimapallidele peale mõni lusikatäis šokolaadi ja lase sel mööda palli alla niriseda, ise lusikaga kaasa aidates. Toimi nii kõikide pallikestega. Lase maiustel enne söömist vähemalt tunnike külmkapis taheneda.

Kõige lihtsam kohupiimakook

undefined (Ragne Värk)


See kook on tõeliselt kohupiimane ja sõltuvust tekitavalt hea. Valmistamiseks vajad vaid kuut komponenti!

Mitmele: 10 koogiviilu
Valmistamisaeg: 10 min + küpsemisaeg

Põhi:

  • 250 g muretainast

Täidis:

  • 100 g suhkrut
  • 3 muna
  • 500 g kohupiimapastat
  • 1 dl vahukoort (vahustamata!)
  • 3 sl nisujahu

Suru tainas lahtikäiva koogivormi (Ø 20–22 cm) põhjale. Sega täidiseained omavahel ja vala vormi. Küpseta kooki 170 kraadi juures umbes 1 tund. Lase jahtuda ja serveeri.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?