MIDA ME TÄNA SÖÖME? Kiire hakklihasupp, mesine kana ja kõigi lemmik kartuli-singivorm

Ragne Värk, 13. jaanuar 2021

Seda, et õhtusöögiideid kipub päris sageli nappima, teab iga perenaine. Tavalisel argiõhtul võiks see olla midagi lihtsat ja toitvat ning peaks ilmtingimata maitsema kogu perele. Täna jagamegi kolme õhtusöögiideed, mis kõigile neile kriteeriumidele vastavad.

Kiire hakklihasupp

Hakklihasupp (Ragne Värk)

Lihtne hakklihasupp valmib suurema vaevata ja maitseb mõnusalt. Soovi korral võid supi sisse lisaks pista kõikvõimalikke köögivilju, näiteks kaalikat või porrut. Kui sügavkülma on seisma jäänud pakk külmutatud köögivilju, lisa ka need supile.

Kogus: viiele-kuuele
Valmistamisaeg: 30 minutit

  • 1,5 l puljongit
  • 300 g porgandit
  • 700 g kartuleid
  • 2 sl hakitud tilli
  • 150 g külmutatud herneid
  • 1 sl sibulat
  • 400 g hakkliha
  • soola, pipart

Kuumuta puljong keemiseni. Koori ja tükelda köögiviljad. Lisa puljongile esmalt porgandid, 4−5 minuti pärast kartulikuubikud ja till. Keeda keskmisel kuumusel köögiviljade pehmenemiseni. Seejärel lisa herned.

Prae peeneks hakitud sibul pannil õlis klaasjaks. Poole küpsemise pealt lisa hakkliha. Maitsesta ja pruunista roosaka värvuse kadumiseni. Lisa segu supile. Maitsesta lõplikult ja serveeri!

Mesine kana

Mesine kana (Ragne Värk)

Kes kanalihast enam midagi põnevat välja mõelda ei suuda, proovigu seda lihtsat rooga. Kanaliha loob koos mee-sojakastmega tõeliselt maitsva koosluse, kõrvale paku riisi, nuudleid või muud meelepärast.

Kogus: kolmele-neljale
Valmistamisaeg: 20−25 minutit

  • 500 g broilerikintsuliha
  • soola, pipart, nisujahu
  • 3 sl võid + õli
  • 2 hakitud küüslauguküünt

Kaste:

  • 3 tl valge veini äädikat
  • 1 sl sojakastet
  • 50 g pehmet mett

Lõika kanaliha väiksemateks tükkideks. Maitsesta soola-pipraga. Kata kanatükid jahuga. Sulata pannil 2 sl võid ja lisa sorts õli. Prae liha mõlemalt poolt kuldseks. Lisa pannile ülejäänud või ja küüslauk. Sega kastmeained omavahel. Vala pannile ja sega toit läbi. Kuumuta minutike kastme paksenemiseks. Serveeri kohe.

Kõigi lemmik kartuli-singivorm

Kartuli-singivorm (Ragne Värk)

Lihtsa ja maitsva kartulivormi valmistamisel võid ära kasutada kõik järele jäänud singi- ja vorstijupid.

Kogus: neljale-viiele
Valmistamisaeg: 15 minutit + küpsemisaeg

  • 1 kg kartuleid
  • soola, pipart
  • 2 küüslauguküünt
  • 150 g sinki
  • 200 g riivitud juustu
  • 2 dl kohvikoort
  • 2 dl vahukoort

Lõika kooritud kartulid õhukesteks viiludeks. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pooled viilud rasvainega määritud vormi põhjale. Kartulite peale pane peeneks hakitud küüslauguküüned, singiribad ja 100 g riivitud juustu. Laota peale ülejäänud kartuliviilud ja riivitud juust.

Vala vormi kohvi- ja vahukoor. Küpseta rooga ahjus kaane või fooliumi all 185 kraadi juures üks tund. Seejärel eemalda kaas ja lase roal ahjus umbes 15 minutit pruunistuda. Kartul peab selleks ajaks pehme olema. Serveeri külma kastme ja värske salatiga.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?