SAMM-SAMMULT | Šokolaadi-semifreddo’t mandlipralineega on äärmiselt lihtne teha

Ragne Värk, 13. jaanuar 2021

Semifreddo on pooleldi külmunud Itaaliast pärit maius, mille valmistamine on äärmiselt lihtne. See on suurepärane dessert, mille võid juba aegsasti valmis teha.

Valmistamisaeg: 30 min + külmumisaeg
Kogus: 10-le

  • 150 g šokolaadi (piimašokolaadi ja/või tumedat šokolaadi)
  • 4 munakollast
  • 0,5 dl vett
  • 0,5 dl suhkrut
  • 3 dl vahukoort

Mandlipralinee:

  • 100 g suhkrut
  • 75 g mandleid
  • 0,5 tl soola

Tee nii!
1. Valmista mandlipralinee. Laota kuivale pannile ühtlase kihina suhkur.

undefined (Ragne Värk)


2. Tõsta pann pliidile ja lase suhkrul sulada. Ära mingil juhul suhkrut sega, kuna muidu ei sula see ühtlaselt.

undefined (Ragne Värk)


3. Haki mandlid ja lisa need sulanud suhkrule. Sega kiirelt ühtlaseks. Tõsta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või lõikelauale jahtuma. Ole ettevaatlik, segu on tuline!

undefined (Ragne Värk)


4. Lase mandlipralineel korralikult jahtuda. Seejärel haki noaga väiksemateks tükkideks.

undefined (Ragne Värk)


5. Semifreddo valmistamiseks sulata šokolaaditükid veevannil. Soovitatav on kasutada võrdsete kogustena tumedat ja piimašokolaadi, aga kui soovid magusamat või, vastupidi, mõrumat lõpptulemust, kasuta vastavalt sellele ka sobivat šokolaadi.

undefined (Ragne Värk)


6. Mikserda munakollased heledaks vahuks.

undefined (Ragne Värk)


7. Mõõda potti vesi ja suhkur. Kuumuta suhkru sulamiseni. Jätka munakollaste vahustamist, lisa ettevaatlikult niristades juurde suhkru-veesegu. Vahusta, kuni segu on toatemperatuurini jõudnud.

undefined (Ragne Värk)


8. Lisa munasegule sulatatud šokolaad. Sega saadud mass spaatliga läbi.

undefined (Ragne Värk)


9. Mikserda koor tugevaks vahuks. Sega vahukoor ettevaatlikult munasegu hulka. Viimasena lisa juurde pool hakitud mandlipralineest.

undefined (Ragne Värk)


10. Vooderda väiksem keeksivorm toidukilega. Tõsta valminud segu vormi. Silu pealt ühtlaseks. Lase sügavkülmas umbes kuus tundi taheneda. Enne serveerimist kummuta magustoit alusele, laota peale ülejäänud mandlipralinee ning lase umbes 15 minutit toatemperatuuril pehmeneda.

undefined (Ragne Värk)
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?