Tähista vürtsika toidu päeva lihtsalt valmiva kanakarriga!

Ragne Värk, 13. jaanuar 2021

Kas teadsid, et inimesed on kasutanud erinevaid vürtse toitude maitsestamiseks üle 6000 aasta? Seetõttu pole ka ime, et on välja mõeldud selline tore asi nagu rahvusvaheline tulise ja vürtsika toidu päev, mida tähistatakse iga aasta 16. jaanuaril.

Erinevad vürtsid aitavad toitu elavdada ja luua põnevaid maitsekombinatsioone. Samuti on vürtsidel halbu baktereid hävitav toime ja need aitavad võidelda mitmesuguste põletike ning haiguste vastu.
Kuidas seda päeva aga tähistada?

Vaarita valmis mõni põnev vürtsidest pakatav roog! Proovi näiteks lihtsasti valmivat kanakarrit.

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 45 minutit

  • 650 g broilerikintsuliha
  • 0,5 sibulat
  • 2 tl hakitud tšillipipart
  • pöidlasuurune jupp ingverit (hakituna)
  • 2 tl karripulbrit
  • 0,5 tl Cayenne’i pipart
  • 400 g purustatud tomateid
  • 400 ml kookospiima
  • 2−3 sl koriandrit (hakituna)
  • soola, pipart

Kuumuta hakitud sibulat pannil õlis minutijagu. Lisa tšilli, ingver ja tükeldatud kanaliha ning kuumuta kõik läbi. Sega juurde karripulber, Cayenne ja maitse järgi soola-pipart. Sega hulka purustatud tomatid, kookospiim ja koriander ning lase roal madalal kuumusel 20−30 minutit haududa. Serveeri riisi või kinoaga.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?