SAMM-SAMMULT: põnev triibutarretis, mis lummab maiasmokki

Ragne Värk, 3. juuni 2020

Pisut nokitsemist vajav triibuline magustoit lummab maiasmokki kohe ja saab kindla peale pere lemmikuks!

Valmistamisaeg 40 minutit, tahenemisaeg 3 tundi
Mitmele: 3−4 magustoitu

  • 100 g vahukoort
  • 150 g toasooja toorjuustu
  • 50 g hapukoort

Hele kiht:

  • 1 želatiinileht
  • 50 g vahukoort
  • 25 g valget šokolaadi

Roosa kiht:

  • 50 g maasikapüreed
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 želatiinileht
  • 25 g vahukoort

Pruun šokolaadikiht:

  • 25 g vahukoort
  • 50 g tumedat šokolaadi (44−56%)
  • kaunistuseks marju

Tee nii!

undefined (Ragne Värk)


1. Sega toorjuust kausis lahti. Lisa hapukoor ja eelnevalt vahustatud vahukoor. Jaga saadud segu kolme kaussi. Tõsta kaks kaussi külmkappi ootele.

undefined (Ragne Värk)


2. Valmista esimene, hele kiht. Võta 1 želatiinileht ja pane see veega täidetud supikaussi 7 minutiks paisuma. Kuumuta potis 50 g vahustamata vahukoor keemiseni, lisa šokolaaditükid ja lase neil koore sisse sulada. Sega läbi. Kuumuta mass kiiresti uuesti soojaks.

undefined (Ragne Värk)


3. Pigista paisunud želatiinileht käte vahel kuivemaks.

undefined (Ragne Värk)


4. Sega želatiinileht kohe kuuma koore-šokolaadisegusse.

undefined (Ragne Värk)


5. Võta tühi munakarp. Otsi välja ka 3−4 klaasi ja aseta need munakarbile viltu (nii jäävad magustoidukihid kaldu). Vala hele segu klaasidesse. Jälgi, et klaasi ääred seguga kokku ei saaks. Tõsta klaasid koos munakarbiga jahedasse ja hoia seal, kuni esimene kiht on täielikult tahenenud.

undefined (Ragne Värk)


6. Valmista roosa kiht. Võta välja eelnevalt külma pandud teine kauss toorjuustuseguga. Sega sellesse maasikapüree ja vanillsuhkur. Pane taas 1 želatiinileht külma vette 7 minutiks paisuma. Pigista käte vahel kuivaks.

undefined (Ragne Värk)


7. Kuumuta koor keemiseni, lisa želatiinileht. Sega ühtlaseks ja lisa maasikakreemile. Tõsta nüüd klaasid teistpidi kaldu ja vala valge kreemi peale roosa. Lase täielikult taheneda.

undefined (Ragne Värk)


8. Valmista šokolaadikiht. Kuumuta potis koor keemiseni. Lisa tükeldatud tume šokolaad ja lase sulada. Sega ühtlaseks. Lisa juurde viimane kausitäis toorjuustusegu ja sega ühtlaseks.

undefined (Ragne Värk)


9. Pane klaasid otseks ja täida need šokolaadikreemiga. Lase taheneda. Kaunista marjadega ja serveeri.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?