ROHELINE RÕÕMUSTAB KÕHTU | Salat pirni ja sinihallitusjuustuga, spinatipannkoogid ja kanakoivad spinatipüreega

Ragne Värk, 17. märts 2021

Spinatilehed on tõeliselt tervislikud: aitavad tugevdada immuunsüsteemi ja luid, hoida korras seedimist ning alandada kehakaalu. Peale selle annab spinat toitudele toreda kevadise värvi.

Salat pirni ja sinihallitusjuustuga

Salat pirni ja sinihallitusjuustuga (Ragne Värk)

Väga maitsev ja värskendav vahepala pakatab tervislikest komponentidest ning valmib äärmiselt lihtsalt.

Kogus: 2–3-le
Valmistamisaeg: 10 minutit

  • 2 suuremat peotäit spinatilehti
  • 1 suurem pirn
  • 50 g suhkruherneid
  • 50–75 g sinihallitusjuustu
  • 2 sl hakitud Kreeka pähkleid
  • 2 sl granaatõunaseemneid

Kaste:

  • 3 sl oliiviõli
  • 1 sl valge veini äädikat
  • 1 tl mahedat sinepit
  • 1 tl pehmet mett
  • soola, pipart

Sega kõik kastme komponendid kokku. Maitsesta soola-pipraga.
Tõsta spinatilehed taldrikule. Lisa viilutatud pirn ja poolitatud suhkruherned. Laota peale murendatud sinihallitusjuust, pähklid ja granaatõunaseemned. Nirista peale kastet. Serveeri kohe.

Kevadrohelised spinatipannkoogid

Kevadrohelised spinatipannkoogid (Ragne Värk)

Soolased pannukad sobivad imehästi kiireks lõunasöögiks. Söömisel murra need pooleks ja tõsta vahele täidiseks meelepäraseid komponente: hakkliha, sinki, juustu, marineeritud kurki, sulatatud juustu või muud.

Kogus: 12 tk
Valmistamisaeg: 15–20 minutit

  • 4 dl riisijahu
  • 3 dl piima
  • 2 dl vett
  • 2 muna
  • 2 peotäit spinatilehti
  • näpuotsatäis soola

Pane kannmikserisse pool riisijahu kogusest ja kõik ülejäänud ained. Mikserda segu ühtlaseks. Lisa lusikaga segades juurde ülejäänud riisijahu. Kuumuta pannil õli. Prae ülepannikoogid keskmisel kuumusel valmis.

Nipp! Kasuta praadimiseks väiksemat panni, siis on pannukaid lihtsam ümber pöörata.

Kanakoivad kartuli-spinatipüreega

Kanakoivad kartuli-spinatipüreega (Ragne Värk)

Ahjus küpsetatud kanakoivad sobivad kreemja ja maitserikka kartuli-spinatipüreega imehästi. 

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 1 tund

  • 4 kanakoiba
  • soola, pipart
  • 4 sl austrikastet
  • 2 tl mett
  • 4 tl võid

Püree:

  • 1 kg kartuleid
  • 300 g lillkapsast
  • 75 ml rõõska koort (10%)
  • 2 peotäit spinatilehti
  • 3 sl riivitud parmesani
  • 50 g võid
  • soola, pipart

Maitsesta kanakoivad soola-pipraga, seejärel hõõru kokku austrikastme ja meega. Pane koivad õliga määritud ahjuvormi. Tõsta igale koivale peale 1 tl võid. Pista vorm ahju ja küpseta koibi 170 kraadi juures 45–55 minutit. Poole küpsemise pealt kata koivad fooliumiga.

Samal ajal keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Poole pealt lisa potti lillkapsaõisikud. Kui köögiviljad on pehmed, nõruta need hoolikalt. Püreesta rõõsk koor ja spinatilehed kreemjaks ning vala saadud mass keedetud köögiviljadele. Lisa või ja parmesan. Tambi kogu kupatus pudrunuiaga ühtlaseks püreeks. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?