Tähista rahvusvahelist ravioolipäeva!

Ragne Värk, 17. märts 2021

Iga aasta 20. märtsil tähistavad kõik pastasõbrad ravioolipäeva.
Itaalia köögist pärit ravioolid meenutavad sakiliste äärtega kandilisi padjakesi. Traditsiooniliselt on padjakeste täidiseks kala-, liha- või köögiviljad. Üha enam valmistatakse ravioole aga ka magustoiduks ning täidetakse marmelaadi, šokolaadikreemi või mõne muu magusa kreemiga.
Ravioole pakutakse enamasti mõnes maitserohkes kastmes, mis sobitub raviooli sees oleva täidisega. Serveerimisel võid kastme asemel kasutada ka sulavõid, milles praetud salveid ja pisut küüslauku. Samuti on imehea lisand juustukaste, mille retsepti täna jagamegi.

Ravioolid juustukastmes

Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 10 minutit

  • ravioole
  • soola

Kaste:

  • 1 sl võid
  • 1 küüslauguküüs (hakituna)
  • 150 ml rõõska koort (10%)
  • 2 sl sulatatud juustu
  • 1 tl sidruni riivitud koort
  • 1 tl hakitud tüümiani
  • soola, pipart

Keeda ravioolid soolaga maitsestatud vees valmis ja nõruta.
Samal ajal valmista kaste. Kuumuta pannil või. Prae selles kergelt läbi hakitud küüslauguküüs. Vala juurde rõõsk koor, sega hulka sulatatud juust. Kuumuta, kuni viimane sulab täielikult kastmesse. Kõige viimasena lisa sidrunikoor ja tüümian ning maitsesta lõplikult.
Vala valminud kaste keedetud ravioolidele. Nirista peale pisut oliiviõli ja raputa maitseks sutsuke musta pipart. Serveeri kohe!

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?