SAMM-SAMMULT | Tarekese kook on lihtne teha ja saab laste lemmikuks

Ragne Värk, 17. märts 2021

Venemaalt pärit kook on oma nime saanud sealsete külaelamute järgi. Kuid nagu ikka, on heal lapsel mitu nime. Mujal maailmas kutsutakse seda maiust sageli hoopis püramiidikoogiks.

Valmistamisaeg: 1 tund + tahenemisaeg
Kogus: 6 koogiviilu

Tainas:

  • 100 g toasooja võid
  • 3 dl nisujahu
  • 75 g suhkrut
  • 75 g hapukoort
  • näpuotsatäis soola

Kreem:

  • 300 g hapukoort
  • 3 sl tuhksuhkrut
  • 1 apelsini riivitud koor
  • kivideta kompottkirsse (täidiseks)
  • 1 muna (määrimiseks)
  • riivitud šokolaadi (peale raputamiseks)

Tee nii!
1. Pane kõik tainakomponendid kaussi.

undefined (Ragne Värk)


2. Sega kätega ühtlaseks tainaks. Tõsta valminud tainapall 30 minutiks külmkappi tahenema.

undefined (Ragne Värk)


3. Poole tunni pärast rulli tainapall jahusel pinnal õhukeseks. Lõika sellest ristkülikukujulised lapid suurusega 8 × 18 cm.

undefined (Ragne Värk)


4. Nõruta kompotikirsid ja lao need tainalapile. Jälgi, et marjad saaksid tihedasti üksteise kõrvale.

undefined (Ragne Värk)


5. Rulli tainalapp pikaks toruks. Näpi toru ääred omavahel kokku. Toimi samamoodi ülejäänud tainaga. Tainast on üsna täpselt, seega jälgi, et saaksid kokku 6 kirssidega täidetud tainatoru.

undefined (Ragne Värk)


6. Tõsta kõik torud ahjuplaadile. Määri pealt munaga. Küpseta 180kraadises ahjus 20–25 minutit. Lase küpsenud torudel jahtuda.

undefined (Ragne Värk)


7. Küpsemise ajal valmista kreem. Sega kõik kreemi komponendid kokku. Hoia valminud kreemi kasutamiseni külmkapis.

undefined (Ragne Värk)


8. Pane kook kokku. Tõsta vaagnale põhjaks 3 tainatoru. Aseta need tihedasti üksteise kõrvale.

undefined (Ragne Värk)


9. Määri peale hapukoorekreem. Tõsta kook 10 minutiks külmkappi tahenema.

undefined (Ragne Värk)


10. Määri peale veel pisut kreemi. Tõsta peale kaks tainatoru. Need peaksid asetsema alumiste tainatorude vahekohtades. Määri peale kreem ja tõsta kook taas 10 minutiks külmkappi. Seejärel määri peale veel pisut kreemi ja tõsta peale viimane tainatoru. Lõpetuseks määri kook kreemiga kokku. Tõsta kook vähemalt 6 tunniks külmkappi maitsestuma.

undefined (Ragne Värk)


11. Vahetult enne serveerimist raputa koogile riivitud šokolaadi.

undefined (Ragne Värk)
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?