SAMM-SAMMULT | Ploomi-frangipane’i sõltuvusele sa tahad järgi anda!

Ragne Värk, 7. oktoober 2020

Paljude poolt palavalt armastatud koogil on tummine mandlitäidis, katteks aga olenevalt hooajast kas pirnid, õunad või midagi muud mahlast ja maitsvat. Meie valmistasime selle koogi ploomidega.

Valmistamisaeg: 30 min valmistamisaeg + 40−50 min küpsetamisaeg
Kogus: 10 koogiviilu

Põhi:

  • 250 g nisujahu
  • 2 sl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 125 g külma võid
  • 1 muna

Täidis:

  • 125 g toasooja võid
  • 125 g suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 2 muna
  • 50 g nisujahu
  • 150 g mandlijahu

Kate:

  • 400 g ploome
  • 2−3 sl suhkrut

Tee nii!
1. Koogipõhja valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa võitükid. Või ei pea olema täiesti külmkapikülm.

undefined (Ragne Värk)


2. Näpi segu purutaoliseks massiks. Ära kindlasti sega lusikaga! Parima tulemuse saavutad sõrmedega.

undefined (Ragne Värk)


3. Viimasena lisa muna ja sõtku kõik ühtlaseks. Tainas peab jääma pehme ja ilma üleliigsete tükkideta.

undefined (Ragne Värk)


4. Kohe pärast valmimist rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks, et see sobiks koogivormi (Ø 24 cm) põhja ja ka äärtele. Kata lahtikäivate servadega koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri ääred võiga. Tõsta lahti rullitud tainas ettevaatlikult vormi.

undefined (Ragne Värk)


5. Suru tainas vormi. Lõika üle ääre ulatuv tainas noaga ära. Koogivormi ääred peaksid jääma ühtlased, vajadusel saad neid ära lõigatud tainaga kohendada. Pane vorm mandlitäidise valmistamise ajaks külmkappi.

undefined (Ragne Värk)


6. Mandlitäidise valmistamiseks vahusta toasoe või suhkrutega ühtseks seguks. Kasuta kindlasti pehmet võid, kuna nii saavutad ühtlase tekstuuri.

undefined (Ragne Värk)


7. Vahusta munad mikseriga ja lisa võisegule. Sega kergelt.

undefined (Ragne Värk)


8. Kohe pärast mune lisa mõlemad jahud. Sega. Tainas peab jääma ühtlane, siidine ja läikiv.

undefined (Ragne Värk)


9. Lõika küpsed ploomid neljaks, eemalda kivid.

undefined (Ragne Värk)


10. Vala mandlitäidis koogivormi põhjale. Laota peale ploomisektorid. Kõige peale raputa suhkrut. Küpseta kooki keskmisel siinil 180 kraadi juures 40−50 minutit. Serveeri ahjusoojalt või jahtunult!

undefined (Ragne Värk)
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?