TEEME TAKOPEO! Takod, kana, hakkliha ja krevettidega saavad kähku valmis ja maitsevad kõigile

Ragne Värk, 7. oktoober 2020

Kui soovid kiirelt valmistada maitsvat lõuna- või õhtusööki, on maisijahust valmistatud takod suureks abiks. Sama suureks abiks on need ka moodsa ja noortepärase peolaua katmisel. Laota vaid takod vaagnale, lisa lemmikkastmed ja tõsta kõrvale erinevad täidisekomponendid. Nõnda saab igaüks meelepärase suupiste ise kokku panna.

Kanatakod

Valmistamisaeg: 15−25 min

  • 250 g kanafileed
  • soola, pipart, õli
  • 4−6 tako taskut
  • 2−3 sl Caesari kastet
  • rohelisi salatilehti
  • 1 küps avokaado või 4 sl väikeseid kurgiribasid

Lõika kanaliha väiksemateks tükkideks. Maitsesta soola-pipraga. Pane tükid ahjuvormi, piserda kergelt õliga üle ja küpseta 180kraadises ahjus fooliumi all 15−20 minutit.
Ribasta küpsenud liha ja sega kokku Caesari kastmega.
Tõsta takotaskutesse salatilehti, lisa kanaliha, avokaado viljalihatükid (või kurgiribad) ning maitsesta soola ja pipraga.

Võid kasutada ka kanapraest järele jäänud liha.

Ahjus küpsetatud hakklihatakod

undefined (Ragne Värk)

Valmistamisaeg: 30−35 min

  • veerand sibulat
  • 200 g seguhakkliha
  • soola, pipart
  • 0,5 paprikat
  • 1 tl pitsamaitseainet
  • väike peotäis kapsast
  • 3 sl tomatipastat, tomatikastet, adžikasalatit vms
  • 4 takotaskut
  • peotäis riivitud juustu

Haki sibul ja prae pannil klaasjaks. Poole pealt lisa hakkliha ja prae punaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile paprikatükid, raputa peale pitsamaitseainet. Võta väike tükk peakapsast ja lõika noaga hästi õhukesteks ribadeks. Lisa pannile. Viimasena pane juurde tomatipasta. Kuumuta kõik läbi.
Laota takod väikesesse ahjuvormi. Lisa pannil valmistatud täidis ja kata riivjuustuga. Küpseta takosid 180kraadises ahjus 15−20 minutit. Söö kohe pärast valmimist!


Soovi korral võid hakklihasegusse lisada ka keedetud punaseid ube.

Krevetitakod

undefined (Ragne Värk)

Valmistamisaeg: 15 min

  • wakame-vetikat
  • krevette
  • kodujuustu
  • majoneesi
  • kurgiribasid
  • hakitud koriandrilehti
  • takotaskuid
  • salatilehti
  • soola, pipart, laimimahla

Nende takode valmistamiseks ei ole vaja kindlat retsepti. Lisa takodesse komponente täpselt nii palju, nagu hing ihkab!
Sega retsepti kuus esimest komponenti kokku ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta takodesse salatilehti, lisa kokku segatud täidis, tõsta peale veel pisut krevette. Maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle laimimahlaga.


Kui soovid, võid komponendid ka eraldi tako vahele pista.


NIPP!
Kui soovid, et su takod oleksid süües tõeliselt krõbedad, pista need enne täidise lisamist 3−5 minutiks 180kraadisesse ahju.


Poes leiduvatel takodel erilist vahet pole
Maitsesime erinevaid poes müüdavaid takotaskuid ja avastasime üllatusena, et maitsed suuresti ei erinenud. Ka värvuselt ja suuruselt olid erinevate tootjate takod väga sarnased. Tegemist oleks justkui sama tootega, mis pandud erinevatesse karpidesse.

Santa Maria takotaskud

undefined (Ragne Värk)


Paki hind Coopis 3.55
Tegemist on kõige klassikalisemate takodega, mida müüakse pea igas toidukaupluses. Võrreldes teiste sarnaste toodetega on need hinna poolest märgatavalt kallimad.

Rimi Planeti takotaskud

undefined (Ragne Värk)


Paki hind Rimis 2.79
Rimi kaupluses jäid silma nende oma märgi all müüdavad takod. Igati korralik toode, mida tasub poekorvi pista.

Old El Paso takotaskud

undefined (Ragne Värk)


Paki hind Prismas 1.69
Kui kõigi ülejäänud takode valmistamiseks on kasutatud maisijahu, päevalilleõli, soola ja osal ka vett, siis need takod valmivad vaid maisijahust ja õlist.

Rainbow’ takotaskud

undefined (Ragne Värk)


Paki hind Prismas 1.59
Rainbow’ sarja tooteid leiab Prismast ja need on tuntud oma soodsa hinnataseme poolest.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?