KASULIK NIPP | Küüslauk + mesi = tervis

Ragne Värk, 16. september 2020

Ajakirjas 55+ jagab toiduteadlane Rain Kuldjärv põnevat küüslaugu hapendamise retsepti.


Ta soovitab kooritud küüslaugud purki pista ja neile vedelat mett peale kallata. Lastes segul seejärel paar kuud rahulikult seista, valmib tervislik amps, millest sünnib eelseisval gripihooajal tervisele palju kasu.


Muide – küüslauk ja mesi eraldiseisvalt käärima ei lähe. Aga kui panna need kokku ühte purki, tõmbab mesi toores küüslaugus oleva vee välja, selle tulemusel tõuseb mee veesisaldus ja hapnemiseks vajalikud piimhappebakterid saavadki kasvama hakata.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?