SAMM-SAMMULT | Juustupirukas hatšapuri Adžaaria stiilis

Ragne Värk, 16. september 2020

Gruusiast pärit täidiserohket juustupirukat iseloomustab küpsemisel pirukale lisatud muna. Selle valmistamine ei ole üldse keeruline, veendu selles ise.

Valmistamisaeg: 30 min ettevalmistusteks
+ 30−60 min taina kergitamiseks
+ 25 min küpsetamiseks

Kogus: 4 pirukat

  • Tainas:
    1 tl kuivpärmi
    1 tl soola
    1 sl suhkrut
    7 dl nisujahu
    2 dl vett
    1 dl piima
    4 sl õli
  • Täidis:
    200 g riivitud juustu (soovitatavalt Cheddari)
    250 g mozzarella’t
    150 g fetat
  • Kate:
    4 muna
    soola
    4 sl võid
    + pirukate määrimiseks 1 lahtiklopitud muna

Tee nii!
1. Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel. Kuumuta vesi ja piim potis 40 kraadini. Vala vedelik kuivainetele.

undefined (Ragne Värk)


2. Sõtku kätega tainaks. Sõtkumise ajal lisa õli. Sõtkumiseks võta kindlasti aega! Tainas on valmis, kui see käte küljest ilusti lahti tuleb ja on pehme. Pane tainas sooja kohta (soovitatavalt 40kraadisesse ahju) 30−60 minutiks kerkima.

undefined (Ragne Värk)


3. Valmista täidis. Pane riivitud juust kaussi. Lisa käte vahel murendatud mozzarella ja feta. Sega läbi.

undefined (Ragne Värk)


4. Vahepeal jälgi tainast, et see üle ei kerkiks. Kerkinud tainas on silmanähtavalt suurenenud (umbes kahekordistunud). Sõtku see kätega uuesti läbi.

undefined (Ragne Värk)


5. Lõika kerkinud tainas neljaks.

undefined (Ragne Värk)


6. Rulli tainatükid järgemööda jahusel pinnal ovaalseks. Tõsta rullitud tainas korraks tasapinnalt üles veendumaks, et see ei ole laua külge kleepunud, muidu on õhukeseks rullitud ja täidisega pirukat hiljem keerukas ahjuplaadile tõsta.

undefined (Ragne Värk)


7. Laota taina keskele juustutäidis, jättes servad vabaks. Rulli vabaks jäänud ääred täidisele.

undefined (Ragne Värk)


8. Keeruta tainaotsad omavahel kokku.

undefined (Ragne Värk)


9. Määri pirukad lahtiklopitud munaga ja tõsta 200kraadisesse ahju 15−20 minutiks küpsema.

undefined (Ragne Värk)


10. Seejärel võta pirukad ahjust. Tee juustutäidise keskele lusika abil väike tühimik.

undefined (Ragne Värk)


11. Pane tehtud tühimikesse muna. Maitsesta kergelt soolaga ja lisa igale pirukale võitükikesed. Tõsta pirukad ahjuplaadiga uuesti ahju. Küpseta 5−7 minutit. Jälgi, et pirukad üle ei küpseks: muna peab küll hüübima, kuid munakollane peaks pehmeks jääma.

undefined (Ragne Värk)
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?