SAMM-SAMMULT | Pühitse rabarberihooaega mõnus-magusa Tosca koogiga!

Ragne Värk, 20. mai 2020

Tänu hapukale mekile sõbruneb rabarber magusa mandlikattega suurepäraselt.

Valmistamisaeg: 30 minutit + küpsemisaeg
Mitmele: 10 koogiviilu

Purutainas:

  • 180 g nisujahu
  • 150 g võid
  • 2 sl suhkrut
  • 0,25 tl soola

Rabarberitäidis:

  • 400 g rabarbereid
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1 sl maisitärklist

Kate:

  • 100 g võid
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 50 ml rõõska koort (35%)
  • 100 g mandlilaaste

Tee nii!


1. Taina valmistamiseks pane kuivained kaussi. Lisa võitükid.


2. Sõtku tainas purutaoliseks massiks. Väldi ülesegamist!


3. Kata koogivormi (Ø 20−21 cm) põhi küpsetuspaberiga. Määri ääred võiga. Raputa pool segust koogivormi.


4. Koori ja tükelda rabarber.


5. Sega rabarberitükid ülejäänud rabarberitäidise ainetega.


6. Tõsta segu vormi purukattele. Ära lase täidisel kaua seista, muidu hakkab rabarberitükkidest vedelikku eralduma.


7. Küpseta kooki 180 kraadi juures 20 minutit. Selleks ajaks on rabarber parajalt pehmenenud.


8. Koogi küpsemise ajal valmista kate. Pane potti või, pruun suhkur ja rõõsk koor. Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 5−7 minutit. Sega hulka mandlilaastud ja kuumuta veel minutike.


9. Laota kate küpsenud koogile.


10. Raputa kattele ülejäänud purukate. Küpseta kooki 180 kraadi juures veel 30−35 minutit.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?